Zuzana Vajayová Krimi

47-ročný recidivista na horskej chate útočil nožom

V pondelok (2.5.) vyšetrovateľ v Brezne obvinil 47-ročného Františka zo zločinu ublíženia na zdraví spáchaný v štádiu pokusu a prečin výtržníctva.

Obvinený v nedeľu (1.5.) v skorých ranných hodinách v turistickej útulni, ktorá sa nachádza v lokalite zvanej Sedlo pod Ďurkovou, v okrese Brezno pod vplyvom alkoholu vyskakovacím nožom s dĺžkou čepele takmer 10 centimetrov pichol do oblasti brucha 38-ročného Jána z Podbrezovej.

Podľa vyjadrení lekára spôsobil obvinený tomuto mužovi ranu smerujúcu k pečeni. Jeho zranenia si vyžiadali operačný zákrok. Doba liečenia u poškodeného zatiaľ nie je známa. Následne s týmto nožom 5 krát bodol do oblasti hrudníka a brucha aj 40-ročnú Katarínu z Kriváňa. Týmto konaním jej spôsobil bodno-reznú ranu, ktorou žene zasiahol pľúca. Doba jej liečenia zatiaľ taktiež nie je známa. Obidvaja poškodení boli hospitalizovaní v breznianskej nemocnici. V tom čase sa v tejto chate nachádzalo asi 40 osôb.

V súvislosti s prípadom už polícia vypočula viacero svedkov. Presný motív konania obvineného však zatiaľ nie je známy. Polícia útočníka v nedeľu (1.5.) zadržala a bol umiestnený do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby, o ktorej má dnes v dopoludňajších hodinách rozhodnúť Okresný súd v Brezne. Obvinenému za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. Ide o muža, ktorý už bol v minulosti 11 krát súdne trestaný za násilnú a majetkovú trestnú činnosť.

Zdroj (text+foto): KRPZ BB

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM