Eva Viestová Hokej

Revúčania na ľade s oklieštenou zostavou: Prišli o množstvo síl, aj tak vyhrali!

Z rôznych príčin početne oklieštení Revúčania nastúpili v 8. kole Gemerskej hokejovej ligy v minimálnom povolenom počte, teda brankár a 8 korčuliarov - hráčov, vlastne 7 a pol vzhľadom na vek niektorých "seniorov".

Ilustračný obrázok k článku Revúčania na ľade s oklieštenou zostavou: Prišli o množstvo síl, aj tak vyhrali!
Foto: Eva Viestová

Stretnutie sa začalo pre nás dobre, keď hneď v úvode sa presadil Vojčík – 1:0. Súper, ako vo väčšine z nich v súťaži proti Revúcej „zatiahol“ svoju tretinu a skúšal na ojedinelé protiútoky svojich šikovných útočníkov. Po našich nevyužitých príležitostiach sa súperovi podarilo vyrovnať, keď odrazenú strelu od konštrukcie bránky dorazil do našej siete.

V druhej tretine mala hra podobný priebeh, hralo sa na polovici súpera, zahodili sme zas množstvo šancí, súper sa ojedinele dostal pred našu bránku, ale predsa sme prekonali trikrát brankára súpera.

Záverečnú tretinu sme začali veľmi zle, keď súper rýchle využil presilovku a vzápätí z úniku znížil na rozdiel gólu. Revúčania sa ale rýchlo skonsolidovali a celý záver zápasu zvládli, keď sme síce ešte nepremenili mnoho vyložených príležitostí po dobrých kombináciách a „rozobratí“ súpera, ktorého niekoľko nepríjemných aj samostatných nájazdov však likvidoval opäť spoľahlivý Maroš Útrata v našej bránke.

Takže zaslúžené víťazstvo podľa priebehu, ktoré stálo chlapcov v tomto minimálnom počte veľa síl najmä v záverečnej časti zápasu, po maximálnom nasadení a zodpovednom prístupe prinieslo predĺženie víťaznej série a ďalšie tri body do tabuľky.

MHK Magnezit Revúca – White Raven R. Sobota 4 : 3 (1:1,3:0,0:2)

góly MHK : Vojčík, Varhoľák, Hutka N., Hutka P.

Zostava MHK Magnezit : Útrata – Vojčík, Hutka P., Andraščík, Hutka N., Žgravčák, Kožuch J., Varhoľák, Prtko

Hokej GHL - Revúca - White Raven R. Sobota
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM