Krimi

Aj toto sa zaznamenáva a Revúca vedie: Takéto prvenstvo držíme v policajných štatistikách!

Policajné štatistiky skrývajú v sebe všakovaké zaujímavosti. Vyskytuje sa v nich aj Revúca, no tentoraz sa ocitla až na prvom mieste. Pozrite si, akému rebríčku kraľujeme.

Ilustračný obrázok k článku Aj toto sa zaznamenáva a Revúca vedie: Takéto prvenstvo držíme v policajných štatistikách!
Zdroj: TASR

Okres Revúca sa ocitol v policajných štatistíkách za celý Banskobystrický kraj na prvom mieste. Kraľujeme spolu s Krupinským okresom totiž rebríčku počtu nájdenej munície.

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, tento rok policajný pyrotechnik zasahoval v našom kraji už 43-krát, pri nálezoch a následnej likvidácii nebezpečných výbušnín.

„Najviac munície bolo nájdenej v okresoch Krupina a Revúca,“ uviedla Faltániová. Munícia sa najčastejšie podľa polície nachádza pri zbieraní húb, pri pracovnej činnosti lesných robotníkov, ako i pri výkopových prácach na poliach, v záhradách, v lesoch, v potoku, pri rekonštrukcii starších domov, v železnom šrote a podobne.

„V tomto roku bolo nájdených 16 delostreleckých granátov, 28 delostreleckých mín, 8 ručných granátov, spolu 52 kusov munície. Väčšina nájdenej munície je stále funkčná,“ ozrejmila policajná hovorkyňa. Nebezpečenstvo je o to väčšie, pretože munícia býva skorodovaná a i najmenšia manipulácia môže aktivovať spúšťací mechanizmus.

„Každý občan, ktorý muníciu nájde, by mal okamžite volať políciu a v žiadnom prípade s výbušninami nemanipulovať, pretože je to životu nebezpečné,“ doplnila Faltániová. Policajný pyrotechnik sa už následne postará o odborné prevzatie a likvidáciu takejto hrozby. Zaistená munícia sa likviduje výbuchom vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM