Eva Viestová Rôzne

Aj v Revúcej poskytnú potravinovú pomoc

Potravinovú pomoc dostanú do konca mesiaca aj obyvatelia Revúcej. Ako pre TASR potvrdila vedúca referátu kultúry mestského úradu Gabriela Borošová, do 16.januára prebieha registrácia obyvateľov, ktorí majú na múku a cestoviny nárok.

Na mestský úrad nosia potvrdenia o svojich príjmoch. Zo skladu dovezú len presné množstvo potravín podľa počtu registrovaných.
Potravinovú pomoc pre Revúcu sa na mestskom úrade pokúšali zorganizovať už vlani. Jej dodávku však skomplikovali problémy s peniazmi na dopravu. Organizácie, ktoré ju mali dodávať, nemali za čo platiť dopravcov. „Vlani sme sa pokúšali dohodnúť sa na dovoze potravinovej pomoci zo skladu v okrese Krupina. Nevedeli sme to však naplánovať tak, aby to bolo ekonomicky efektívne, pretože z toho smeru sme boli mimo hlavného ťahu. Navyše organizácia, ktorá pomoc dodávala vlani, už zanikla. V novom roku má svojich následníkov a podarilo sa nám dohodnúť na dodávke múky a cestovín zo skladu na severe východného Slovenska. Je to pre nás efektívnejšie, pretože problémy s dopravou pretrvávajú aj naďalej a za dovoz budeme musieť zaplatiť z rozpočtu mesta. Vlani sme s takouto položkou v rozpočte nepočítali. Až časom sa ukáže, či samosprávam náklady za dopravu potravinovej pomoci niekto preplatí,“ povedala Borošová.
Potravinovú pomoc budú v Revúcej rozdávať koncom mesiaca. Podľa doterajších odhadov dovezú do mesta dva kamióny múky a cestovín. Náklady do dopravu takéhoto množstva potravín zatiaľ odhadujú na tisíc eur. Presnejšie čísla budú známe až po uzávierke registrácie oprávnených obyvateľov na potravinovú pomoc.

Zdroj info : TASR http://www.revuca.sk/…ews/1139.pdf

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM