Nikoleta Janečková Správy

Aktuálna situácia v našom okrese: Ktoré školy v štrajku pokračujú a ktoré sa pridali?

Štrajk učiteľov, ktorý sa sa dotkol aj nášho okresu pokračuje. Aká je aktuálna situácia v školách, ktoré sa doňho zapojili? Pozrite si najnovšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia v našom okrese: Ktoré školy v štrajku pokračujú a ktoré sa pridali?
Zdroj: TASR

Pred pár dňami vstúpilo Evanjelické bilingválne slovensko – anglické gymnázium v Tisovci do štrajku. Na svojej stránke o tom informovalo vedenie školy a učitelia a to nasledovne: „Rozhodli sme sa zapojiť do štrajku učiteľov. Problém školstva sa dlhodobo nerieši a my v našej každodennej práci vidíme negatívne dopady tohto stavu, hodnotovú vyprázdnenosť, neatraktívnosť učiteľského povolania, zníženie nárokov vo všetkých stupňoch škôl, priemernosť, demotiváciu, odchod najschopnejších maturantov na štúdium do zahraničia. Do štrajku sa zapojíme všetci slovenskí pedagogickí zamestnanci. Je to naše dobrovoľné rozhodnutie. Naši americkí kolegovia, pretože sú cudzinci, sa štrajku nezúčastnia, ale nás podporujú. Nebojujeme len za seba, ale aj za našich žiakov a v konečnom dôsledku za to, aké bude Slovensko.“

Po prerušení pokračujú

Z dôvodu lyžiarského výcviku sa štrajk v dňoch 26. – 29. januára 2016 prerušil. Vedenie školy však sledovalo aktuálny vývoj a reagovalo naň. 29. januára 2016 na stránke zverejnilo nové informácie: „Oznamujeme, že od 2. februára 2016 budeme pokračovať v štrajku, ktorý sme prerušili kvôli lyžiarskemu kurzu. V škole sa nebude vyučovať.“

V rámci Revúcej 2 základné školy

„Oznamujem vám, že v čase od 3.2.2016 do 5.2.2016 vstupuje do štrajku podporovaného Iniciatívou slovenských učiteľov 7 pedagogických zamestnancov Základnej školy Ivana Branislava Zocha v Revúcej. Prevádzka školy nie je obmedzená, vyučovanie prebieha podľa platného rozvrhu ZŠ Ivana Branislava Zocha,“ uviedla Adriana Kvetková, riaditeľka ZŠ I. B. Zocha.

Podobne je to aj v ďalšej škole. Dňom 3.2.2016 v Zá­kladnej škole J. A. Komenského časť učiteľov vstupuje do štrajku. Výchovno-vzdelávací proces pokračuje. Školský klub detí a školská jedáleň sú v prevádzke," uviedlo vedenie školy na svojej web stránke.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM