Renáta Bogdáni Rôzne Správy

Bohatý Advent v Tornali: Trojdňové vianočné dni v plnom prúde

Tradičné vianočné trhy v Tornali sa rozrástli o doplnkové programy. Čo všetko ešte čaká na návštevníkov?

Ilustračný obrázok k článku Bohatý Advent v Tornali: Trojdňové vianočné dni v plnom prúde
4
Galéria
Foto: Renáta Bogdáni / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka do stredy (18. – 20. decembra) vládne v susednom meste čulý ruch. Konajú sa tu Vianočné dni v Tornali, ktoré so sebou prinášajú pestrý program pre malých aj veľkých.

Šatstvo aj zákusky

V pondelok na trhoch prevládalo šatstvo, hlavne zimné, s cenami takmer jednotnými. Pestrosť prinášali skôr samotní predavači, ktorí rozprávali slovensky, maďarsky a podaktorí aj po poľsky. V ponuke boli tiež záclony, hračky, medovníčky a iné cukrovinky.

Oproti zmrzlinárni stál zelený stan. Evanjelický kňaz Marcel Ištván aj s manželkou Zuzanou rozdávali zadarmo kávu, čaj a drobné zákusky. Pri vedľajšom stole si záujemcovia mohli zakúpiť drobné darčekové predmety. Mnohé mali pribalený aj citát z Biblie.

Tvorivé dielne či koncert

V utorok po skončení vyučovania nemusia školáci bežať na prvý autobus. Od 15:30 do 18:00 môžu zavítať do Maďarského domu. Nachádza sa na Mierovej ulici. Pod dohľadom organizátorov majú príležitosť vyrobiť si vianočné drobnosti a darčeky pre najbližších.

V kinosále Mestského Kultúrneho Strediska Mihálya Tompu sa v stredu o vianočnú atmosféru postará James Evans so skupinou. Koncert začína o 18:00 a vstup je voľný.

V OBRAZOCH: Vianočné dni v Tornali
4
Galéria
Foto: Renáta Bogdáni / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM