Iné športy

Revúcki biatlonisti ukončili zimnú pretekovú sezónu. Takto sa im darilo

Zimnú sezónu uzavreli revúcki biatlonisti nemalým počtom medailí, vrátane titulov Majstra SR. Ako dopadlo záverečné kolo Viessmann pohára v biatlone?

Ilustračný obrázok k článku Revúcki biatlonisti ukončili zimnú pretekovú sezónu. Takto sa im darilo
Zdroj: KB Magnezit Revúca

Biatlonisti z KB Magnezit Revúca ukončili zimnú pretekovú sezónu. Počas prvého marcového víkendu prebiehalo v Osrblí záverečné kolo Viessmann pohára v biatlone 2017/2018 sa zároveň sa konali aj Majstrovstvá SR v zimnom biatlone.

V kategórii dorastu a dospelých sme mali zastúpenie v podobe dvoch pretekárov. Ema Kapustová v kategórii 16–17-ročných dorasteniek v rýchlostných pretekoch v sobotu dobehla do cieľa na 5. priečke, v pretekoch s hromadným štartom v nedeľu si o jednu priečku polepšila. Radovanovi Humeníkovi (18–19 roční dorastenci) sa viac darilo v sobotu, keď do cieľa dobehol ako štvrtý, v nedeľu klesol o dve priečky.

V žiackych kategóriách sa najviac darilo Markusovi Sklenárikovi, ktorý v kategórii 10–11-ročných žiakov v sobotu nenašiel premožiteľa a v nedeľu mu titul majstra SR v pretekoch s hromadným štartom unikol len o šesť sekúnd. V tej istej kategórii štartovali aj Michal Biž a Martin Galovič, ktorí zavŕšili svoju prvú biatlonovú sezónu vôbec a v konkurencii skúsenejších súperov obsadili v sobotu 11., resp. 15. miesto a v nedeľu 11., resp. 14. miesto.

Najpočetnejšie zastúpenie nášho klubu mala kategória 12–13-ročných žiačok, v ktorej štartovali štyri naše pretekárky. V rýchlostných pretekoch sa najviac darilo Tamare Molentovej, ktorá obsadila 4. miesto, hneď za ňou sa umiestnila Veronika Šteczová. Alexandra Štempelová skončila na 11. a Nina Natália Vavreková na 14. priečke. V pretekoch s hromadným štartom, ktoré boli súčasne Majstrovstvami SR v tejto disciplíne, si sobotňajšie 4. a 5. umiestnenie vymenili Veronika Šteczová a Tamara Molentová. Nina Natália Vavreková skončila 10. a Alexandra Štempelová 12.

V kategórii 14–15 ročných žiakov v sobotu obsadil Róbert Biž 12. priečku a Tomáš Kuchta susednú 13. priečku, v nedeľu najmä kvôli nepresnej streľbe klesli Róbert Biž na 14. priečku a Tomáš Kuchta na 16. priečku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM