Správy

Banner BBSK skončil v šikovných rukách: Zmenil sa na desiatky tašiek a ruksakov, FOTO

Nezisková organizácia Dorka Bags pomáha rodinám v núdzi nájsť si svoje miesto v spoločnosti a postaviť sa opäť na vlastné nohy. Napríklad šitím z "banneroviny".

Ilustračný obrázok k článku Banner BBSK skončil v šikovných rukách: Zmenil sa na desiatky tašiek a ruksakov, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Reklamný banner Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorý tri roky visel na bigboarde pri rýchlostnej ceste pred Žiarom nad Hronom, dostal nové využitie. Vzniklo z neho 55 kusov originálnych tašiek či ruksakov, ktoré ušili ženy, prevažne matky v neľahkej životnej situácii. Informovala o tom Zuzana Jóbová, manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus.

Skvelý nápad

„Nezisková organizácia Dorka Bags pomáha rodinám v núdzi nájsť si svoje miesto v spoločnosti a postaviť sa opäť na vlastné nohy. Ženy šijú v jej dielni praktické tašky z použitej reklamnej "banneroviny“, ktorá by inak končila na smetisku. Vďaka tomu sa zaraďujú do pracovného procesu a získavajú stabilný príjem. Verejnosť môže kúpou týchto produktov podporiť ich štart do lepšej životnej etapy,„ priblížila Jóbová. Ich banner niesol posolstvo "Za horami, za dolami, objav Banskobystrický kraj“ a nachádzalo sa na ňom pestré logo, ktoré tvorí päť farebných objektov.

„Pre človeka v zložitej životnej situácii môže byť extrémne náročné nájsť si stabilné zamestnanie. Hľadali sme spôsob, ako pomôcť našim klientkam vytvoriť si stabilný príjem. Šitie tašiek sa ukázalo ako skvelý a pomerne jednoduchý nápad,“ konštatovala Petra Nagyová z neziskovej organizácie.

Pod odborným vedením

Projekt vznikol v roku 2007 a odvtedy vyrábajú tašky a rôzne doplnky z reklamnej „banneroviny“ mnohých spoločností. „Ženy, ktoré u nás šijú tašky, nepotrebujú predchádzajúcu skúsenosť so šitím, celým procesom ich odborne vedieme,“ dodala Nagyová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Upcyklovaný banner pomohol dobrej veci
7
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM