Eva Viestová Rôzne

Bezplatný počítačový kurz je určený chudobným okresom

Projekt Mobilné informačné centrum Občianskeho združenia Apel umožňuje obyvateľom ťažko dostupných a chudobných častí Slovenska bezplatne zvýšiť počítačovú gramotnosť.

„Projekt ponúka množstvo výhod práve ľuďom, ktorí žijú v odľahlejších oblastiach,“ hovorí o programe Katarína Ivantysynová z občianskeho združenia Apel s tým, že výhoda školenia spočíva vo finančnej aj geografickej dostupnosti. „Skúsený lektor príde aj s potrebnou technikou priamo za nimi do ich dediny,“ uvádza.
Od marca minulého roku sa projektu zúčastnilo takmer 1000 ľudí z okresov Rožňava, Revúca a Rimavská Sobota. Účastníci kurzu podľa Ivantysynovej oceňujú prax a množstvo informácií, ktoré na kurze získali.
„Poskytuje im rýchle informácie o možnostiach práce, bankových operáciách bez nutnosti navštíviť banku v meste, nakúpiť online, alebo komunikovať s úradmi vďaka elektronickým formulárom,“ dodáva.
Projekt, ktorý sa uskutočňuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu, hodnotí kladne aj starosta obce Lenka Marián Habovčík. „Toto je jeden z mála projektov, ktorý má význam a je naozaj pre ľudí.“

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM