Katarína Oravská Iné športy

Bojovnosť revúckej kickboxerky, aká sa len tak nevidí: Toto povedala trénerovi so slzami v očiach!

Revúcki kickboxeri bojovali na prestížnej medzinárodnej súťaži v Maďarsku do poslednej kvapky potu. Vzdať sa nie je ich štýl. Prečítajte si, čo povedala húževnatá mladá bojovníčka so slzami v očiach svojmu trénerovi.

Ilustračný obrázok k článku Bojovnosť revúckej kickboxerky, aká sa len tak nevidí: Toto povedala trénerovi so slzami v očiach!
Zdroj: Dnes24.sk

Reprezentanti športového klubu Kickbox Leon Revúca súťažili na prestížnej medzinárodnej súťaži XVIII. ročníka Jenox Tököl Cup, neďaleko Budapešti v meste Szigetszentmiklós.

Súťažilo sa v disciplínach Pointfighting, Lightcontact, Kicklight, K1, Fullcontact vo všetkých vekových kategóriách deti, kadeti, juniori a seniori. Štartovalo 269 pretekárov zo 40 klubov a siedmych krajín. Nechýbali zástupcovia domáceho Maďarska, ale aj pretekári z Česka, Slovenska, Poľska, Slovinska, Rakúska a Chorvátska. Hlavným rozhodcom podujatia bol pán Péter Galambos.

Najúspešnejšia bola kapitánka športového klubu Leon Revúca Janka Guláková. V kategórii starší kadet získala v disciplíne Kicklight (váha –46 kg) druhé miesto a rovnako sa na striebornej priečke umiestnila aj v disciplíne Pointfighting (váha –42 kg).

Marek Oravec sa v disciplíne Pointfighting (váha –37 kg) v kategórii mladší kadet umiestnil na piatom až ôsmom mieste. Kvôli nízkemu veku sa nedostal na svoje popredné štýly Light a Kicklightcontact, tieto sú povolené až od 10 rokov. Takisto dopadla aj talentovaná najmladšia účastníčka výpravy len šesťročná Alžbetka Teličáková ktorá si skúsila zápasiť s Poľkou Oliwiou z jedného najväčších klubov kickboxu v Poľsku, Beskid Dragon z Bielsko-Białej.

„Po mnohých kvalitných zápasoch športovom nasadení chcem osobitne vyzdvihnúť Stelu Lavrenčíkovú ktorej bojovnosť húževnatosť a nasadenie sa už málokedy vidí. So slzami v očiach povedala svojmu trénerovi ´ja žiadny zápas nevzdám´,“ prezradil Ľuboslav Bodor z klubu Kickbox Leon Revúca. V disciplíne Kicklight (váha –55 kg) v kategórii starší kadet napokon Stela Lavrenčíková brala bronz.

Na turnaji nechýbala ani úradujúca majsterka sveta v kickboxe 2014 Dominika Gumanová so športového klubu Tatran Prešov Košice, ktorú čoskoro privítajú v revúckom športovom klube na tréningu.

Foto: Ľuboslav Bodor, klub Kickbox Leon Revúca

Revúcki kickboxeri bojovali na prestížnej medzinárodnej súťaži
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM