Kristína Kožiaková Kultúra

Braňo s úchvatným VIDEOM z nášho regiónu zabodoval na filmárskej súťaži aj v telke: Uvidíte kúsok a pochopíte!

Unikátne zábery, nádherná príroda a nespútaná energia koní. To všetko môžete vidieť v zaujímavom filme.

Ilustračný obrázok k článku Braňo s úchvatným VIDEOM z nášho regiónu zabodoval na filmárskej súťaži aj v telke: Uvidíte kúsok a pochopíte!
Zdroj: Braňo Molnár

Braňo Molnár získal s filmom, ktorý bol natočený v Muránskej planine ocenenie na festivale Hory a mesto, ktorý sa konal 6. – 10. apríla 2016.

Ako sám vraví ocenenie ho príjemne prekvapilo. Išlo o kategóriu „Zem“ a cena bola v rámci Grand prix V4.

„Film sa natáčal v roku 2014 na Muránskej planine a neďalekom Slovenskom raji,“ prezradil nám Braňo o filme. Zaujímalo nás, čím si získal film sympatie poroty a divákov. „Originalita a osobitosť témy. Spracovanie a mimoriadne pekné zábery, vrátane krajiny zachytávajúce jej unikátnosť.“

Podľa jeho slov mnoho ľudí nevedelo, že u nás také čosi existuje a boli očarení. Medzi najsilnejšie zážitky s filmovania považuje súboje, ktoré medzi sebou zvádzali kone.

„Nepochybne ide o krajinu a atmosféru, ktoré vo mne zanechali hlbokú stopu. Filmovanie koní bolo pre mňa neopakovateľným zážitkom. Ako dieťa som obdivoval kone môjho dedka. Neskôr som ako vrcholový športovec v rámci moderného päťboja mal aj disciplínu parkúrová jazda. Kone ma sprevádzali celý život. Som nesmierne šťastný, ak sa naša práca páči ľudom,“ prezradil nám Braňo svoje pocity s filmu.

Myšlienka na vytvorenie filmu sa mu zrodila spolu s kamarátom Zdenom Vlachom približne pred 15-timi rokmi. Ako vraví, stále mu vŕtala v hlave, ale až vďaka finančnej podpore verejnoprávnej televízie sa podarilo film natočiť.

„Kratšia 30 min. verzia bola odvysielaná vo verejnoprávnej televízii. Dlhšia 52 minútová verzia bude odvysielaná koncom roku,“ dodal na záver filmár.

Trailer k filmu si môžete pozrieť u nás v galérii.

Unikátne zábery, krásna príroda a nespútaná energia koní
14
Galéria
Zdroj: Braňo Molnár
Vo vetre kopýt: Film ktorý budete chcieť vidieť
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM