Eva Viestová Rôzne

Bývalý šéf Úradu BBSK Ján M. považuje svoje obvinenie z korupcie za komplot

Obvinenie z prijatia dvojmiliónového úplatku je komplot. Myslí si to bývalý šéf Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján M., ktorý čelí na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku obžalobe z korupcie. Podľa neho sa istí ľudia chcel

Podľa obžaloby Ján M. v roku 2007 dostal od zástupcov neziskovej organizácie Domov, Veľké Pole úplatok dva milióny korún. Tie mal dostať v súvislosti s odpredajom nehnuteľnosti, v ktorej neziskovka vykonávala svoju činnosť za dohodnutých šesť miliónov Sk. Jej hodnota pritom mala byť podľa prvého vypracovaného posudku vyše 11 miliónov.
Bývalý šéf neziskovej organizácie Miroslav Cimra dnes tvrdil, že keď s úradom BBSK rokovali o odpredaji nehnuteľnosti, jeho vtedajší šéf Ján M. si vypýtal úplatok dva milióny korún. Dôvodom mala byť skutočnosť, že iní záujemcovia o nehnuteľnosť by boli ochotní zaplatiť viac. Ján M. vraj rozhodol, že na účet kraja pôjde dohodnutých šesť miliónov, avšak prepis nehnuteľnosti na katastri sa neuskutoční, pokiaľ on nedostane požadované peniaze. „Upozornil nás, aby sme o tom nikde nehovorili. Povedal, že má svojich známych a priateľov, ktorí nám môžu znepríjemniť život,“ povedal Cimra.
Exriaditeľa Úradu BBSK obvinila polícia z korupcie v auguste 2008, vo svojej funkcii však zotrval do začiatku roka 2010. Bývalý predseda BBSK Milan Murgaš pokladal celý prípad za vykonštruovaný a spustený na základe objednávky istých stranícko-ekonomických štruktúr s cieľom paralyzovať činnosť Úradu BBSK. Bývalému riaditeľovi úradu dôveroval a veril, že je nevinný. Ján M. v posledných komunálnych voľbách kandidoval na primátora Tornale. Skončil na treťom mieste.

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM