Viktória Botošová Kultúra

Čerešňový deň: Netradičné, regionálne ovocné podujatie sa blíži, ešte stále sa môžete prihlásiť!

Radi pečiete a pripravujete chutné, sladké jedlá a zákusky? Zapojte sa do gastroprehliadky, ktorá sa uskutoční pri príležitosti Čerešňového dňa.

Ilustračný obrázok k článku Čerešňový deň: Netradičné, regionálne ovocné podujatie sa blíži, ešte stále sa môžete prihlásiť!
Zdroj: TASR

Čerešňový spolok založený v Jelšave v roku 1796 je najstarší ovocinársky spolok na území Slovenska a popredný v celom Uhorsku, patrí k bohatej histórii nášho mestečka . V roku 1844 sa v Jelšave uskutočnila prvá výstava ovocia na Slovensku. Jelšava a okolie sa v produkcii ovocia umiestnili v roku 1868 v rámci Uhorska na prvom mieste.

Cieľom tohto podujatia je pripomenúť si bohatú ovocinársku tradíciu a vytvoriť netradičné, regionálne ,,ovocné“ podujatie, kde sa v programe bude prezentovať sezónne ovocie( najmä čerešne) v hudobnom umení a v súťažnej gastroprehliadke ovocných výrobkov.

Radi pečiete a pripravujete chutné, sladké jedlá a zákusky? „Ponúkame Vám možnosť zapojiť sa do gastroprehliadky, ktorá sa uskutoční pri príležitosti Čerešňového dňa, v sobotu 27. 06. 2015. Počas gastroprehliadky budú prezentované cukrárske výtvory zo sezónneho ovocia, najmä z čerešní. Záujemcovia, ktorí sa chcú do gastroprehliadky zapojiť svojimi výtvormi sa môžu prihlásiť do stredy 24. 06. 2013 do 14.00 hod. v priestoroch Mestského múzea Jelšava a Osvetového centra vyšehradskej kultúry Jelšava,“ informuje pani Strelková z Mestského múzea Jelšava.

Vaše výtvory, ktoré je potrebné doniesť v piatok (26. 06. 2015) od 14.00 do 16.00 alebo v sobotu (27. 06. 2015) od 07.30 do 08.00, bude počas gastro prehliadky hodnotiť verejnosť a víťaz získa hodnotné ocenenie.

Mestské múzeum Jelšava, Osvetové centrum vyšehradskej kultúry Jelšava, Mesto Jelšava, OZ Jelšavanka, MZT Magnezit Jelšava pozývajú na 2. ročník Čerešňového dňa, ktorý sa uskutoční 27.06.2015 od 10:00 v areáli Mestského múzea v Jelšave.

V prípade nejasností kontaktujte info@muzeumjelsava.sk, prípadne telefónne číslo: 0917 126 386. „Tešíme sa na Vašu účasť na tomto podujatí,“ dodala Strelková

Foto: ilustračné
Plagát: Mestské múzeum Jelšava

Čerešňový deň: Netradičné, regionálne ovocné podujatie sa blíži
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM