Jakub Forgács Správy

Chrípka v Revúcej sa postarala o obmedzenia: Zákaz návštev v nemocnici!

Úradovanie chrípky v Revúcej má na svedomí obmedzenia. Pocítia ich hlavne ľudia, ktorí plánovali pozrieť svojich chorých príbuzných. V revúckej nemocnici totiž zakázali návštevy.

Ilustračný obrázok k článku Chrípka v Revúcej sa postarala o obmedzenia: Zákaz návštev v nemocnici!
Zdroj: TASR

Podľa hlásení 61 percent všetkých lekárov pre deti a dorast a 55 percent lekárov pre dospelých z Banskobystrického kraja, je výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO) i chrípky (CHPO) v tomto regióne v týchto dňoch o niečo nižší, ako v minulom týždni. „V prípade ARO je to o štvrtinu a v prípade CHPO o 40 percent,“ informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová. Za týmto vývojom je hlavne skutočnosť, že v Banskobystrickom kraji boli uplynulý týždeň jarné prázdniny.

Napriek tomu v našom okrese nenechali epidemiológovia nič na náhodu a zakázali návštevy v nemocnici aj v liečebnom ústave. „Z dôvodu zvýšeného počtu respiračných aj chrípkových ochorení je v okrese Revúca zákaz návštev nemocnice v Revúcej, ako aj Odborného liečebného ústavu psychiatrického Predná Hora,“ uviedla Tolnayová.

Čítajte tiež:

Základné informácie o chrípke

Chrípka – užitočné rady

Ako dobehnúť chrípku, aby ona nedobehla nás

Úprava výživy pri chrípke

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM