Rôzne

Čo sa tam dialo?! Žiaci v areáli revúckej školy nosili knihy na hlave

Žiaci chodili s knihami na hlave, niektorí dokonca skončili vo vreci. Na revúckej základnej sa robili rôzne bláznivé kúsky. Za celým týmto kopcom zábavy sa pritom skrýval ušľachtilý cieľ.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa tam dialo?! Žiaci v areáli revúckej školy nosili knihy na hlave
Zdroj: Dnes24.sk

Zaujímavé, príjemné a veselé predpoludnie čakalo v sobotu na návštevníkov, ktorí zavítali do areálu Základnej školy Hviezdoslavova 1 v Revúcej. Učitelia si spolu so žiakmi a hosťami pre malých i veľkých pripravili pestrý program pod názvom „Športujeme veľkí aj malí“. Na dobrej nálade prítomným neubralo ani skoré daždivé ráno. Tmavé oblaky sa rozplynuli a už nič nebránilo organizátorom pripraviť 20 súťažných stanovíšť na školskom dvore a na priľahlých športoviskách.

Kopec zábavy

Medzi súťažami nechýbalo skákanie vo vreci, prekážková dráha s tenisovou raketou a loptičkou, nosenie knihy na hlave, tvorivé dielne, v ktorých ste si mohli vyrobiť vlastného šarkana či maľovanie na tvár. Návštevníci si mohli vyskúšať i jazdu na štvorkolke či na koníkoch. Medzi návštevníkmi nechýbali ani naši najmenší škôlkári, ktorí v súťažení prišli väčšinou povzbudiť svojich starších súrodencov.

Veľmi sympatická bola i účasť rodičov a starých rodičov v niektorých súťažných disciplínach, ktoré sa tak premenili na generačný rodinný súboj. Jeho výsledkom v každom prípade bol úsmev na tvárach všetkých rodinných príslušníkov. A tým sa v plnom rozsahu naplnilo samotné poslanie športovo-zábavného predpoludnia na našej škole. Svojou prítomnosťou nás prišla podporiť i pani primátorka Eva Cireňová. A my sa už teraz sa tešíme na nasledujúci ročník.

Ušľachtilý cieľ

Vďaka patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tohto podujatia. Taktiež aj každému návštevníkovi, ktorý „zaplatil“ vstupné vo výške jedného plastového vrchnáčika, čím prispel na podporu ťažko chorého chlapca Sebastiána Liptáka. Všetky vyzbierané „vstupenky“ budú odovzdané jeho rodičom.

  • Autor: Zuzana Simanová Váskyová
  • Foto: ZŠ Hviezdoslavova 1
Na revúckej základnej sa diali parádne veci
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM