Peter Klimant Rôzne

Čo sa to dialo v našom meste? Jazykoví detektívi na revúckej škole!

V našom meste sa diali naozaj pozoruhodné veci. V jednej z revúckych škôl sa to totiž začalo hemžiť jazykovými detektívmi, ktorí zaujato hľadali "čohosi". O čo to vlastne šlo?

Ilustračný obrázok k článku Čo sa to dialo v našom meste? Jazykoví detektívi na revúckej škole!
Zdroj: Dnes24.sk

Kto v piatok zavítal do priestorov Základnej školy I.B.Zocha, nestačil sa čudovať. Po chodbách sa náhlivo presúvali diskutujúce skupinky žiakov, očividne zaujatí hľadaním „čohosi“.

To plnili jednu z mnohých aktivít, ktorú pre nich v rámci Európskeho dňa jazykov pripravili ich učiteľky – jazykárky. Žiaci mali nájsť a identifikovať 10 textov v rôznych európskych jazykov, umiestnených na rôznych miestach v budove školy. Motivácia vyhrať bola naozaj silná. Na víťaznú triedu totiž čaká týždenný jazykový pobyt.

„Spočiatku sa zdalo, že to nebude jednoduchá úloha, ale správne odpovede potvrdili, že naši žiaci sú skvelí pátrači a tak o víťazoch súťaže rozhodol až rozstrel, kde v rámci upevnenia medzipredmetových vzťahov, mali žiaci nájsť a identifikovať slepé mapy krajín, ktorých jazyk uhádli,“ hovorí pani učiteľka Kvetková.

Tieto a mnoho iných aktivít malo žiakom pripomenúť interkultúrnu a jazykovú rôznorodosť Európy, ako aj motivovať žiakov k osvojovaniu si cudzích jazykov. „A práve k tomuto smerujú aj naše ďalšie pripravované projekty medzinárodných internetových partnerstiev eTwinning, ktoré sme úspešne rozbehli v minulom školskom roku a v ktorých chceme aj naďalej pokračovať. Predstavujú jedinečnú možnosť žiakov komunikovať v cudzom jazyku, pracovať na spoločnom medzinárodnom projekte, ale hlavne, nadviazať priateľstvá so žiakmi z rôznych kútov Európy,“ dodala pani učiteľka.

Foto: ZŠ I.B. Zocha

V revúckej škole bolo rušno: Po chodbách sa premávali jazykoví detektívi!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM