Eva Viestová Rôzne

Dary lesa

Usmoklené marcové ráno sľubovalo ďalší ospalý deň. Ešte aj tí superaktívni viťúzi 4. A triedy ZŠ J. A. Komenského, boli ako „okapaté“ muchy.

Odrazu sa dvere triedy otvorili a dnu sa sunuli veľké krabice. Žiakov za nimi ani nebolo vidieť. Deti ihneď začali ožívať. Ospalosť prešla natrvalo, keď po úvodných slovách pani Ing. Evy Vavrekovej začali jej dvaja kolegovia krabice otvárať.
Šišky, semiačka, bobule, pierka, oriešky… A v poslednej krabici boli hotové výrobky z týchto darov lesa. Zvedavých otázok bolo neúrekom. Pod vedením šikovných pracovníkov Lesov SR – odštepného závodu v Revúcej začala fantázia štvrtáčikov nadobúdať konkrétnu podobu.
Po dvoch hodinách, ktoré ubehli neuveriteľne rýchlo, katedru začali zapĺňať obrázky z farebného piesku, mačičky, sovy, myšky, tanečníci, ježkovia, ba aj chobotnica.
Všetky dielka budú darčekmi pre našich priateľov z Poľska, ktorí k nám prídu v apríli. Dúfame, že z nich budú mať toľko radosti, ako prežívali naše deti pri ich tvorení. Tie sa už tešia na to, ako pôjdeme do lesa hľadať materiál pre ďalšie výtvory, ktoré si už nechajú pre seba, ako odmenu za svoju kreativitu.
Chceme sa poďakovať pracovníkom Lesov SR nielen za materiál a čas, ale hlavne, že nás naučili všímať si čo nám príroda ponúka, objaviť ďalší rozmer jej krásy a využiť ho pre radosť nás všetkých. Zdroj:E. Valko http://www.zskomre.sk/

Dary lesa skolaci
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM