Eva Viestová Od Vás

Deň detí na Hviezdoslavke a I.B.Zocha

Obidve školy využili sviatok dňa detí a pripravili si pre deti kopec zábavy, aby si parádne si užili deň voľna.

ZŠ Hviezdoslavova Detičky sa od rána venovali kultúre…v MSKS si pozreli premiéru milého divadielka O dráčikovi Spáčikovi. V rámci hudobno-dramatického krúžku si ho pod vedením p. učiteľky Valaštekovej nacvičilo 18 nádejných hercov. Rekvizity, ktoré z hľadiska vyzerali ako ozajstné, si vyrobili na škole a kostýmy takisto. Predstavenie bolo zábavné, čo ocenili diváci riadnym záverečným potleskom. Potom sa už deti presunuli na multifunkčné ihrisko,aby povzbudili svojich starších spolužiakov, ktorí si zmerali svoje sily na futbalovom turnaji. O desiatej potom dofrčali na dvoch autách policajti, aby deťom predviedli ukážky svojej práce. Priniesli si na ukážku aj zbrane, ktoré si deti so záujmom prezreli a dokonca aj vyskúšali. Páni psovodi zasa ukázali poslušnosť a vycvičenosť svojich psíkov.

ZŠ I.B.Zocha Deň detí sa rozhodli stráviť športom a pohybom na malej olympiáde. Súťažili v štyroch disciplínach : beh na 50m, vytrvalostný beh, skok do diaľky a hod kriketovou loptičkou. Tak ako na ozajstnej olympiáde, aj tu platili pravidlá : súťažili osobitne chlapci a dievčatá, z každej triedy šli do bojov v každej disciplíne tri dievčatá a traja chlapci, pričom jeden žiak sa mohol zúčastniť najviac dvoch súťažných disciplín. Všetky súťaže prebiehali za nadšeného povzbudzovania spolužiakov a učiteľov. Po absolvovaní všetkých disciplín si deti oddýchli na školskom dvore. Na obed sa všetci – žiaci a učitelia stretli na školskom dvore na slávnostnom vyhlásení výsledkov. Prví traja v každej disciplíne boli ocenení medailou a diplomom a asi najväčšou odmenou bol potlesk spolužiakov, keď vystupovali na stupne víťazov za doprovodu slávnostných fanfár.

A čo dodať na záver? Deťom oboch škôl môžme závidieť, že majú takých skvelých učiteľov, ktorí im dokážu vymyslieť a zorganizovať rôzne zaujímavé akcie.

Ako to na oboch školách vyzeralo si môžte pozrieť vo videu a fotogalérii.

http://www.zshviezdoslavka.sk/index.php?… http://zsibzochare.edupage.org/

Deň detí na Hviezdoslavke a I.B.Zocha
1
Galéria
MDDRAZS
38
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM