Peter Simon Rôzne

Denný stacionár poteší seniorov: Prinesie voľnočasové aktivity, denný poplatok zahŕňa aj obed

Košická nezisková organizácia Krok do cieľa zriadila v Dobšinej denný stacionár pre seniorov. Mesto Dobšiná prostredníctvom primátora Jána Slováka vstúpilo do jednaní a na účely zriadenia zakrátko poskytlo nadobudnutú budovu. Po podpise zmluvy sa mohlo začať s prácami.

Ilustračný obrázok k článku Denný stacionár poteší seniorov: Prinesie voľnočasové aktivity, denný poplatok zahŕňa aj obed
Zdroj: Dnes24.sk

Po októbrovom podpise zmluvy s prevádzkovateľom investovala Dobšiná jednorázovo do rekonštrukcie interiérov, ktoré budú slúžiť seniorom. Podľa našich informácií mesto Dobšiná poskytlo 19 943 eur z odsúhlaseného rozpočtu mesta. Práce zahŕňali napríklad novo vybudované vykurovanie, podlahy, vchodové dvere, elektrické rozvody a výmenu okien.

Snaha vybudovania denného stacionára sa stala skutočnosťou 29. decembra 2015 slávnostným otvorením denného, ktorý má predovšetkým spríjemniť život dôchodcov, no v neposlednom rade vyplniť čas voľnočasovými aktivitami, s dohľadom zamestnanca, ktorý bude zdravotník. Otvorenie sa udialo za prítomnosti hlavných aktérov, čiže seniorov a prestrihnutie pásky si zobral na mušku primátor mesta Dobšiná Ján Slovák a za organizáciu Krok do cieľa Iveta Hajzerová.

Dobšinský denný stacionár má kapacitu 30 miest a v poplatku 1 eura na osobu a deň je zahrnutý aj obed.

Dobšinskí seniori si zakrátko po slávnostnom otvorení prezreli priestory, ktoré sa budú dopĺňať vybavením a ako sme sa dozvedeli od samotného prevádzkovateľa, stacionár by mal byť plne funkčný už v priebehu januára s prísľubom jeho udržania na 10 rokov.

Foto: Juraj Karika

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM