Eva Viestová Samospráva

Deti v jedálni sa nestačili čudovať. Obed navaril školákom špecialista

Jednou z priorít ZŠ na Hviezdoslavovej ulici je viesť žiakov k zdravému životnému štýlu. Aj preto sa škola často zapája do rôznych projektov, ktoré majú za cieľ prispievať k tomu, aby si deti lepšie osvojovali návyky zdravého stravovania , ktoré má rozhodujúci vplyv na ich telesný vývin.

Ilustračný obrázok k článku Deti v jedálni sa nestačili čudovať. Obed navaril školákom špecialista
Foto: Eva Viestová

Zároveň si uvedomujeme, že v súčasnosti je aj v školskom stravovaní dôležité pripravovať pokrmy, ktoré uspokojujú nároky stravníkov nielen po chuťovej, ale aj po estetickej a nutričnej stránke. Z tohto dôvodu sme uvítali ponuku Zväzu slovenských kuchárov a cukrárov zapojiť sa do projektu Propagácia materiálno-spotrebných noriem a receptúr medzinárodných jedál v školskom stravovaní. Gestorom tohto projektu je Ministerstvo školstva, vedy , výskumu a športu SR.

Cieľom spomínaného projektu je zvýšiť úroveň stravovania detí a žiakov v zariadeniach školského stravovania účinnými marketingovými nástrojmi.

Minulý utorok zavítal do našej školskej jedálne kuchár špecialista, ktorý spolu s našimi kuchárkami pripravoval netradičný obed podľa receptúr talianskej kuchyne.

Nové netradičné jedlo bolo prekvapením nielen pre všetkých stravníkov ŠJ pri ZŠ na Hviezdoslavovej ulici, ale aj pre vedúce ŠJ z iných škôl, ktoré sa na tejto akcii zúčastnili.

Niektorí si pochvaľovali Benátsku polievku, iným zase chutili zapekané kuracie prsia s pórom a zemiakmi. Všetci sa však zhodli v tom, že dezert Tiramisu bol jedinečný. Prekvapením obeda bol aj živý zajačik, ktorý každému stravníkovi odovzdal zdravé cereálne tyčinky. Tie nám sponzorsky poskytla firma Nestlé.

Táto úspešná akcia bola nielen zaujímavým spestrením nášho jedálneho lístka, ale ukázala nám, že vhodnou skladbou stravy sa dá zatraktívniť školské stravovanie.

info a foto: ZŠ Hviezdoslavova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM