Eva Viestová Kultúra

DETSKÁ DIVADELNÁ REVÚCA

Detská divadelná Revúca - regionálna súťažná prehliadka detských div. súborov sa konala 25.3.2011 v divadelnej sále MsDK v Revúcej.

Na XIV. ročníku sa zúčastnilo 12 súborov v počte 124 hercov a režisérov. Porota v zložení PhDr. Ľubomír Šárik predseda poroty, Mgr. Marian Lacko, Tatiana Kršková. Pracovala aj študentská porota : Miro Lukačovič, Lenka Debnárová, Kristína Galová. Víťazom sa stal DS Portál pri ZŠ J.A.Komenského v Revúcej s hrou Čarovný kufrík. Na 2. mieste DDS Zauško pri ZUŠ R. Sobota a na 3. mieste DS Vrtihlav pod komínom pri ZUŠ Revúca. Víťaz Detskej divadelnej Revúcej – DDS PORTÁL pri ZŠ J.A.Komenského v Revúcej postúpi a bude reprezentovať Gemersko-malohontský región na krajskej súťažnej prehliadke dramatickej tvorivosti detí a dospelých, ktorá sa bude konať 13.-14.apríla 2011 v Žiari nad Hronom.

Detskú divadelnú prehliadku pripravilo Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Revúcej.

Víťazom srdečne blahoželáme!!!

Súčasťou bola aj výtvarná regionálna súťaž Divadlo očami detí, ktorej vyhodnotenie sa uskutočnilo 25.3.2011 o 12,3­0 h. v priestoroch MsDK Revúca. Súťažilo sa v 6. kategóriach a ceny pre víťazov venovalo MsKS Revúca.

Zdroj info: A. Brunnová a http://www.gmos.sk/divadlo.html

detska divad.revuca
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM