Eva Viestová Rôzne

Dopad odpadov na životné prostredie

Počas semináru Dopad odpadov na životné prostredie, ktorý bol určený učiteľom základných a stredných škôl a organizovaný v rámci projektu Regio, ktorého sa aktívne zúčastnili aj zástancovia , na prvý pohľad dvoch názorov na danú problematiku aktivist

Po niekoľkohodinovej diskusii sme mohli skonštatovať, že názory a ciele sú veľmi podobné, aj keď v dnešnej dobe ťažko dosiahnuteľné. Všetci zúčastnení sa aktívne zapojili do diskusie a témy skutočne zaujali. Akcia nielen rozšírila vedomosti učiteľov o danej problematike, ktoré budú odovzdávať ďalej svojim žiakom, ale sa stala základom spolupráce s firmou Brantner. Firma ponúkla možnosť jednak zadovážiť nádoby na separovanie odpadu na školách, jednak možnosť návštevy linky na separovanie odpadu v Rimavskej Sobote. Základná škola J. A. Komenského vymenila svoje , už čiastočne zničené nádoby na separovaný odpad, za nové, ktoré dodala firma Brantner. Na chodbách školy sú rozmiestnené nádoby na papier a plasty a na dvore aj na sklo. Návšteva Rimavskej Soboty čaká žiakov v priebehu nasledujúceho mesiaca.

Aj týmto chceme poďakovať zamestnancom firmy Brantner za aktívnu spoluprácu a zároveň aj takto prispieť k ochrane nášho životného prostredia.

Záujmom nás všetkých je vychovať generáciu, ktorá sa bude k našej matičke Zemi správať s úctou a uvedomí si, že sme jej súčasťou.

Zdroj : L. P.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM