Eva Viestová Kultúra

Dúhový svet detí

Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie dnes 14. novembra 2011 o 10:00 hod. slávnostne otvorilo výstavu „Duhový svet detí“. Výstavu literárnych, výtvarných a praktických prác s protidrogovou tematikou sme sa rozhodli zorganizovať

Európsky týždeň boja proti drogám vznikol pôvodne ako Týždeň prevencie voči drogám a drogovým závislostiam z iniciatívy Európskej komisie v roku 1998. . Stalo sa už tradíciou, že obce, školy a školské zariadenia v tretí novembrový týždeň pripravujú aktivity s protidrogovou problematikou. Našim cieľom je zvýšiť povedomie o negatívnych dôsledkoch užívania drog nielen u detí, ale aj ich rodičov, starých rodičov a širšej verejnosti. Zvolili sme si spôsob, ktorý je tou najvhodnejšou prevenciou a to zmysluplné využívanie voľného času, v ktorom dieťa nachádza uspokojenie a naplnenie svojich potrieb.

Výstava má v sebe zároveň i súťažný náboj. Každý účastník výstavy môže svojim hlasom podporiť jednu podľa neho naj-kreatívnejšiu, najkrajšiu prácu. A ako na to? Jednoducho! Príďte si pozrieť výstavu „Dúhový svet detí“ v MsKS v Revúcej vo výstavnej miestnosti od 14. 11. do 18. 11. 2011 kedykoľvek počas dňa. Stačí si len vypýtať kľúčik na čísle dverí 4 od výstavnej miestnosti, obdivovať kreatívne práce, na príslušný hlasovací lístok napísať číslo práce, ktorá je podľa neho tá NAJ. . . najkrajšia, naj-kreatívnejšia, najvýstižnejšia a lístok s číslom hodiť do príslušnej hlasovacej schránky. Takýmto spôsobom môžete hlasovať až do 18. novembra 2011. Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie následne vyhodnotí priebeh súťaže a peknou cenou odmení autora naj-kreatívnejšej prá­ce.

V závere chcem vyjadriť veľké ĎAKUJEM všetkým žiakom a študentom, ktorí prispeli svojimi prácami a obohatili výstavu „Dúhový svet detí“ o svoj pohľad na drogovú problematiku. Ďalšie veľké ĎAKUJEM patrí žiakom ZUŠ v Revúcej, ktorí nám toto slávnostné otvorenie spríjemnili lahodnými zvučnými tónmi.

Zdroj info : Mgr. Zuzana Oravcová
sociálny pedagóg CPPPaP v Revúcej

Dúhový svet detí
1
Galéria
DuhovySvet
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM