Jaroslav Múdry Rôzne

Fico rieši rómsky problém. Do Spišskej sťahuje celý úrad

Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity sa presunie z Bratislavy na Spiš.

Celý úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity sa presunie do lokality, ktorá je z hľadiska vzťahov a rómskej problematiky najcitlivejšia. Po stredajšom (18.4.)rokovaní vlády SR to potvrdil premiér Robert Fico. O tomto kroku už vie aj spišskonovoveská samospráva.

„Už sme nejakú komunikáciu viedli s vedením mesta Spišská Nová Ves,“ //podotkol Fico. Úrad má momentálne svoju centrálu v Bratislave. Po presťahovaní sa do regiónu bude tak podľa neho v kontakte s miestnymi starostami a primátormi, ktorí sa denne stretávajú s touto témou. //„Čiže môže byť podstatne efektívnejší ako tu v Bratislave,“ do­dal.

Úrad sa môže z Bratislavy presťahovať Presun úradu je čiastočne aj iniciatívou spišskonovoveskej samosprávy. Primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný pre TASR uviedol, že úrad by sa po presťahovaní dostal bližšie k rómskej problematike. //„Budeme radi, ak to bude u nás, je to dôležitá inštitúcia na úrovni ministra vlády, máme k dispozícii aj priestorové podmienky na tento úrad a nič nebráni tomu, aby sa úrad presťahoval z Bratislavy k nám,“ //dodal Volný.

Primátor je v Číne Konštatoval, že najvážnejší problém s rómskou problematikou je práve na východnom Slovensku, a to je hlavný dôvod, prečo by sa mal úrad splnomocnenca presťahovať na Spiš. Celý proces podľa neho realizovala viceprimátorka mesta Lea Grečnerová, ktorá premiérovi ponúkla túto možnosť. „Mohlo to byť hocikde inde na východe. Máme výhodu, pretože teoreticky keby povedali, že od 1. mája by to malo byť presťahované, tak od 1. mája môžu byť priestory k dispozícii,“ uzavrel Volný. Termín kedy by sa mohli priestory presťahovať z Bratislavy do metropoly Spiša, však nevedel konkretizovať, keďže je už týždeň služobne v Číne.

Spišská24/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM