Eva Viestová Kultúra

Filmový festival Expedičná kamera v Jelšave prilákal množstvo divákov

Nie všetci hrdinovia expedičných filmov prežijú. Nie všetci Afričania prestali s kanibalizmom. Nie každý pád skončí dobre. Nie všetky vlny sa dá prekonať. Expedičná kamera je o skutočnom živote.

Ilustračný obrázok k článku Filmový festival Expedičná kamera v Jelšave prilákal množstvo divákov
Foto: Eva Viestová

Filmový festival Expedičná kamera je prehliadkou najlepších zahraničných outdoorových (o zdolávaní divokej prírody a extrémnych zážitkoch) filmov uplynulej sezóny.

Osvetové centrum vyšehradskej kultúry Jelšava, Mestské múzeum Jelšava a Mestské poľovnícke združenie Jelšavan sú jedny z organizátorov tohto festivalu na Slovensku.

Minulý týždeň sa v priestoroch MM Jelšava a OCVK Jelšava uskutočnilo premietanie pútavých filmov opakujúcich sa v blokoch počas celého dňa.

„Napriek tomu, že sme podobné podujatie organizovali po prvýkrát, zaznamenali sme veľký záujem o túto akciu“, povedala riaditeľka múzea Tatiana Strelková.

„Možnosť preniesť sa prostredníctvom filmového plátna do najzaujímavejších kútov sveta a prežiť spolu s cestovateľmi pútavé dobrodružstvá zaujala takmer 150 divákov všetkých vekových kategórií, ktorí si prišli vychutnať skvelú atmosféru adrenalínových zážitkov, extrémnych podmienok a nádhernej prírody“, doplnila riaditeľka múzea.

Medzi divákmi boli žiaci stredných a základných škôl z Jelšavy, z Revúcej a okolia, ale aj verejnosť. Ako ďalej potvrdila riaditeľka múzea, s celkovým priebehom festivalu sú spokojní nielen organizátori, ale aj diváci, ktorí prejavili záujem o ďalšiu takúto akciu. „Dúfame, že sa nám podarí zapojiť sa do tohto festivalu opäť o rok“, dodala riaditeľka.

info a foto : MM a OCVK Jelšava

Filmový festival Expedičná kamera v Jelšave
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM