Šport

Florbalisti si to rozdali v Revúcej: Takto prebiehali boje o medaily

V Revúcej si po krátkej dobe opäť zmerali svoje sily mladí revúcki florbalisti. Po Bomba CUP-e z 27. apríla tohto roku sa v nedeľu 1.júna uskutočnil v telocvični Gymnázia M.Kukučína ďalší turnaj s názvom FLORBAL SUPERCUP 2014.

Ilustračný obrázok k článku Florbalisti si to rozdali v Revúcej: Takto prebiehali boje o medaily
Foto: Eva Viestová

Takmer 50 hráčov prevažne z Revúcej a blízkeho okolia, v šiestich družstvách bojovalo o medaily.

Po zápolení v základných skupinách a semifinálovom zápase sa v boji o zlato stretli vo finále družstvá Chlapatí valasi a ZRšovci – Kanaris. Po vyrovnanom výkone a remíze 6:6 strelili v prvej minúte predĺženia víťazný gól Chlapatí valasi a stali sa víťazmi turnaja. ZRšovci – Kanaris si odniesli strieborné medaily.

Bronz patrí hráčom Bomba TEAMU, ktorí v zápase o tretie miesto zdolali družstvo FC Kanonieris v pomere 3 – 2 po predĺžení.

Turnaj bol financovaný v rámci projektu KomPrax – kompetencie pre prax Slovenského inštitútu mládeže Iuventa. Vďaka patrí rozhodcom za kompetentné pískanie ako aj všetkým účastníkom turnaja za podaný výkon.

Pripravil: PP, EDIT JB

Oduševnené hodnotenie účastníka turnaja:

Grandiózne, veľkolepé, nádherné a najmä bojovné… Tieto slová obišli svet po skončení turnaja . Po mojom príchode zo zámoria mi ostáva zhodnotiť turnaj pár slovami. Motto turnaja znelo: Dôležité je zúčastniť sa a nie zvíťaziť.

No po prvých odohratých zápasoch bolo všetkým jasné, že chuť zvíťaziť má každé jedno mužstvo. Obrovským prekvapením bolo určite mužstvo FC Kanonieris, ktoré podávalo veľmi sympatické výkony a nebolo ďaleko od historicky prvej medaily. Proti však bolo mužstvo Bomba teamu.

Kosa na kameň natrafila pre mančaft Bomba teamu v semifinále. Keď sa proti nim postavili ZRŠOVCI – KANARIS. Tento zápas mohol byť pre vypredané tribúny predčasným finále, no nestalo sa tak. Bola to nakoniec trochu prekvapivá záležitosť tímu ZRšOVCI – KANARIS.

V súboji o bronz sa čakala jasná výhra Bomba teamu proti už vyššie spomínaným FC Kanonieris. Aj v tomto zápase sa ukázala hra srdca v podaní FC Kanonieris a znova trochu neistá hra Bomba teamu. V úvodzovkách len bronz pre Bomba team strelil predĺžení kapitán Tošo Bomba. Týmto sa sen o medaile pre FC kanonieris skončil.

V očakávanom finále sa proti sebe stretli určite zaslúžene dva najlepšie celky turnaja a to tímy Chlapatí valasi a ZRšovci – Kanaris. Tento zápas, tak ako celý turnaj bol od prvej sekundy až do tej poslednej nesmierne napínavý. Rozhodlo sa až v predĺžení statnou strelou hráča Chlapatých valachov a ten získal pre toto družstvo už druhú zlatú medailu.

Výsledky play off zápasov:

  • SEMIFINÁLE 1: CHLPATÍ VALASI VS FC KANONIERIS 5:2
  • SEMIFINÁLE 2: ZRšOVCI – KANARIS VS BOMBA TEAM 4:0
  • O TRETIE MIESTO: FC KANONIERIS VS BOMBA TEAM 2:3 PP
  • FINÁLE: CHLPATÍ VALASI VS ZRšOVCI – KANARIS 7:6 PP

info a foto: J. Brezina

FLORBAL SUPERCUP 2014
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM