Iné športy

FOTO: Medailová úroda revúckych biatlonistov. Takto sa im darilo na pretekoch

12 mladých biatlonistov vycestovalo na preteky do Bystrice. V silnej konkurencii sa veru nestratili. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Medailová úroda revúckych biatlonistov. Takto sa im darilo na pretekoch
12
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca

II. kolo Viessmann pohára v zimnom biatlone žiakov sa konalo na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici. V sobotu Revúcu reprezentovalo 12 žiakov. V rýchlostných pretekoch sme bodovali, získali sme jedno zlato a tri striebra.

Zlatý Markus Sklenárik sa postavil na pódium spolu so svojím prenasledovateľom Jánom Levčákom v kategórii 10–11 ročných žiakov, v tej istej vekovej kategórii dievčat získala striebro Lenka Repáková a v kategórii 12–13 ročných žiačok nabitej silnou konkurenciou brala striebro Tamara Molentová. Svoj prvý štart vôbec mala Nina Natália Vavreková a aj napriek smole s palicou (pretek dobehla bez nej) sa jej podarilo obsadiť peknú 7. priečku a získať II. výkonnostnú triedu. Nie vlastným pričinením sa nedarilo Veronike Šteczovej, ktorá pre nesprávnu navigáciu rozhodcu stratila veľa času.

Aj v nedeľu boli na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici naplánované rýchlostné preteky žiakov. Naši v počte medailí nezaostali za sobotou, len trocha pozmenili farby medailí. Najviac sa darilo žiakom v najnižšej vekovej kategórii, kde si medzi 10–11 ročnými dievčatami vybojovala zlato Lenka Repáková, v tej istej vekovej kategórii chlapcov zopakoval sobotňajšie umiestnenie náš tandem Markus Sklenárik a Ján Levčák. Veronika Šteczová získala bronz v náročnej a silnými pretekárkami doslova preplnenej kategórii 12–13 ročných žiačok. Hneď za ňou sa umiestnila Tamara Molentová.

Chválime aj ďalších pretekárov. V podobne silnej kategórii chlapcov 12–13 ročných sa zviditeľnil aj Adrián Ottinger, ktorý skončil na veľmi peknom 6. mieste z 25 štartujúcich (a vo svojom ročníku narodenia prvý). Po prvých pokusoch sa už „oťukali“ v kategórii 10–11 ročných žiakov aj naši najmladší chlapci, Michal Biž obsadil 6. priečku a Martin Galovič 9. priečku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery mladých revúckych biatlonistov na pretekoch v Bystrici!

V OBRAZOCH: Medailová úroda revúckych biatlonistov.
12
Galéria
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca
Zdroj: Klub biatlonu Magnezit Revúca
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM