Správy

FOTO: Netradičné vyučovanie v Revúcej. Do školy zavítali šermiari aj pesničkár

Kto hovorí, že vyučovanie musí byť iba o sedení v lavici a bifľovaní sa!? Na Hviezdoslavke zažili žiaci poriadne netradičné hodiny dejepisu či hudobnej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Netradičné vyučovanie v Revúcej. Do školy zavítali šermiari aj pesničkár
4
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Koncom apríla sa na ZŠ Hviezdoslavova v Revúcej uskutočnili zaujímavé podujatia pre mladších aj starších žiakov. Do školy zavítala šermiarsko-divadelná skupina Via Historica. V priestoroch telocvične ponúkla štylizovanú hodinu dejepisu so zameraním na slovenské dejiny. Deti previedla významnými obdobiami – cez obdobie Slovanov, turecké nájazdy, stavovské povstania až po Jánošíka a Štúra.

Žiaci mali možnosť vidieť dobové kostýmy, historické zbrane i šermiarske súboje. Do programu boli interaktívne zapájaní. Via Historica predviedla netradičnú hodinu dejepisu, na ktorej sa síce neskúša, ale vďaka názorným ukážkam, dramatickým akciám a humorným scénkam zároveň učí i zabáva.

Ďalšia kultúrna akcia potešila hlavne tých, ktorí majú blízko k spevu i tancu. Hudobník Viktor Guľváš prezentoval svoje piesne, ktoré majú nielen zabaviť, ale aj poučiť. Žiaci si spolu s ním zaspievali, zatancovali, ale aj zacvičili. Koncert sa všetkým páčil, o čom svedčil i veľký potlesk na záver.

V OBRAZOCH: Na Hviezdoslavku zavítali šermiari a pesničkár Viktor
4
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM