Rôzne Správy

FOTO: Parádna imatrikulácia prváčikov na Hviezdoslavke. Ocitli sa v rozprávke

Prijať medzi seba svojich najmenších spolužiakov sa opäť rozhodli žiaci zo žiackeho parlamentu. Pozrite sa, ako to prebiehalo!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Parádna imatrikulácia prváčikov na Hviezdoslavke. Ocitli sa v rozprávke
5
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

„Tak na svoju prvácku česť sľubujem…“, zaznelo z úst žiakov I.A a I.B triedy zo Základnej školy na Hviezdoslavovej ulici v Revúcej na slávnostnej imatrikulácii vo štvrtok, 26.októbra.

Prijať medzi seba svojich najmenších spolužiakov sa opäť rozhodli žiaci zo žiackeho parlamentu, ktorí pozvali prváčikov, ich rodičov, ale aj najbližších príbuzných na slávnostnú imatrikuláciu do školskej jedálne. Slávnostné podujatie obohatil kultúrny program mladších žiakov. Aj tentoraz bol originálny, niesol sa v znamení známej rozprávky o nezbednej včielke Maji.

Okrem rozprávkových postavičiek hlavnú úlohu zohrali práve tí najmenší, prváci. Sľubom sa zaviazali dodržiavať všetky povinnosti školáka tak, ako prikazuje „Cech školákov“. Z rúk kráľovnej včielok si prevzali imatrikulačný list, medailu a sladkú odmenu, ktorú pre nich prichystali pani kuchárky.

Slávnostná imatrikulácia bola veľkým dňom nielen pre samotných prvákov. Bola zážitkom aj pre ich rodičov, ktorí si spolu so svojimi ratolesťami očividne odnášali pocity plné nevšedných dojmov. Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo slávnostného dňa!

V OBRAZOCH: Imatrikulácia prvákov na Hviezdoslavke
5
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM