Kristína Kožiaková Krimi

FOTO priamo z miesta pádu lietadla: Takto si museli hasiči poradiť s neprístupným terénom, hrozilo zošmyknutie!

O rozruch pod Kráľovou hoľou sa postaral pád športového lietadla. V pohotovosti boli všetky záchranné zložky. Práce sa ale odohrávali v ťažko prístupnom teréne. Pozrite ako si museli nakoniec poradiť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z miesta pádu lietadla: Takto si museli hasiči poradiť s neprístupným terénom, hrozilo zošmyknutie!
Zdroj: Hasičský záchranný zbor

V pondelok sme vám priniesli informácie o núdzovom pristátí športového lietadla, pri ktorom sa zranili dve osoby.

„Krátko pred obedom bol na tiesňovú linku nahlásený pád športového lietadla pod Kráľovou Hoľou (okres Brezno) so zranením dvoch osôb. Na miesto udalosti bolo vyslaných päť hasičov z hasičskej stanice v Pohorelej a sanitný automobil hasičskej služby z Banskej Bystrice,“ informoval Erik Piater hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Banskej Bystrici.

„Lietadlo sa nachádzalo cca 400 metrov pod hrebeňom Kráľovej hole v neprístupnom teréne, kde sa už v tom čase nachádzali príslušníci Horskej záchrannej služby,“ prezrádza Piater.

Následne sa na miesto udalosti dostavili ďalší hasiči spolu s lekárom vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. „Hasiči zabezpečili lietadlo proti požiaru, pomohli pri ošetrení a naložení zranenej osoby na nosidlá a transportovali ju na hrebeň Kráľovej hole. Druhá osoba vystúpila na hrebeň peši v sprievode lekára,“dodal hovorca.

Podľa jeho slov boli postihnuté osoby naložené do vozidla a transportované k vrtuľníku. Následne hasiči havarované lietadlo stabilizovali kvôli silnému vetru a hrozbe zošmyknutia zo svahu pomocou lezeckých prostriedkov.

Pád športového lietadla pod Kráľovou hoľou: Záchranné zložky museli zdolať neprí
3
Galéria
Zdroj: Hasičský záchranný zbor
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM