Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Revúcke školy spojil nevšedný projekt. Vznikali aj niekoľkometrové reťaze

Školáci v Revúcej ukázali, ako si vážia rodinu. Čo všetko sa realizovalo počas milej akcie, do ktorej sa aktívne zapojili všetky základné a stredné školy v meste?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Revúcke školy spojil nevšedný projekt. Vznikali aj niekoľkometrové reťaze
Zdroj: CPPPaP. Revúca

Prednedávnom Centrum pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie (CPPPaP) Revúca uskutočnilo podujatie pod názvom „Rodinné krídla na počesť Evky Štullerovej.“ Aktívne zapojené boli všetky základné a stredné školy v Revúcej (47 žiakov a študentov). Svojim vystúpením podujatie otvorila najmenšia účastníčka z MŠ Clementisova. Výtvarné práce žiakov skrášľovali priestory počas celého podujatia. Okrem vyššie uvedených škôl a škôlky sa svojimi výtvarnými prácami prezentovali žiaci ZŠ Muránska Dlhá Lúka, ZŠ S. Tomášika Lubeník a ZŠ Ratková.

„Osobitne by sme chceli oceniť Základnú školu v Ratkovej, ktorá realizovala aktivity v rámci podujatia „Rodinné krídla“ vo svojich priestoroch. Zapojili sa všetky triedy v škole, celkovo 15 tried, z toho štyri špeciálne a nultý ročník. V priebehu týchto dní triedni učitelia, učitelia etiky a informatiky realizovali literárno-výtvarne aktivity, diskusie na tému rodina. So žiakmi tiež vytvárali prezentácie na tému rodina a priateľstvo. Zvolili si aj motto, ktoré vybrali z príspevkov žiakov pre toto podujatie v ich škole: Kto ohrozuje rodinu, ohrozuje samotné základy pokoja (Benedikt XVI.),“ uviedli organizátori akcie z CPPPaP Revúca.

„Okrem hlavného podujatia prebiehali aj sprievodné akcie v školách v Revúcej. Ide o aktivitu, ktorú sme nazvali Rodinná reťaz. Podstata tejto činnosti spočívala v tom, že na spoločný špagát si deti pripevňovali fotky svojej rodiny, v snahe vytvoriť čo najdlhšiu reťaz. Na základe tejto aktivity bola snaha, vzbudiť v deťoch pocit spolupatričnosti, ktorý je súčasťou každej zdravej rodiny. Deti sa symbolicky stávajú jednou rodinou. Teší nás, že sa zapojeným školám, podarilo vytvoriť také dlhé „reťaze“: ZŠ J.A. Komenského 17 metrov, ZŠ I. B. Zocha 12 metrov, MŠ Clementisova 11 metrov a ZŠ Ratková 7 metrov,“ dodali organizátori.

Čítajte tiež:

FOTO: Na Muránskom hrade pokračuje obnova. Do záchranných prác zapojili nezamestnaných

Text: J. Dojčárová, A. Hazlingerová, CPPPaP Revúca

Zábery z akcie v Revúcej, kde hrala prím rodina
50
Galéria
Zdroj: CPPPaP. Revúca
Zdroj: CPPPaP. Revúca
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM