Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Revúcki školáci okúsili čaro Tatier. Zažili školu priamo v prírode

Malí Revúčania zažili niekoľko dní v lone krásnej slovenskej prírody. Vybrali sa do Vysokých Tatier.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Revúcki školáci okúsili čaro Tatier. Zažili školu priamo v prírode
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

V lone krásnej tatranskej prírody sa v dňoch 29.5 – 2.6 2017 zúčastnilo 85 žiakov ZŠ na Hviezdoslavovej ulici Školy v prírode v rekreačnom stredisku v Kežmarských Žľaboch. Okrem jedného popoludnia bolo počasie ako na objednávku. Z okien penziónu mali nádherný výhľad na tatranské štíty, ktoré boli sem tam ešte pokryté snehom.

Keďže tu trávili celý týždeň, chceli spoznať aj okolitú prírodu. Na deti čakali rôzne zábavné hry, ale aj výlety a exkurzie do okolia. V deň príchodu si na vychádzke po turistickom chodníku pozreli okolie, spoznávali rastliny a zvieracie stopy. Nasledujúci deň ich náročná túra k Belianskej jaskyni. Zdolávaním 874 schodov si prezreli kvapľovú výzdobu jaskyne. Večer patril kvízu, kde deti preukázali svoje vedomosti o Tatrách.

Najviac sa však tešili na exkurziu Múzea Tatranského národného parku a Tricklandie. V múzeu obdivovali expozíciu zvierat, rastlín, ľudovej kultúry a hornín. Veľmi zaujímavý bol aj film o živote svišťov. V zábavnom centre Tricklandia sa vniesli do začarovaného sveta plného bludísk, zrkadiel a rozprávok. Počas Dňa detí mali žiaci športovo relaxačný deň, kde v orientačnom behu hľadali predmety, ktoré do lesa nepatria. Deň zakončený kúpaním a diskotékou bol pre nich úžasnou odmenou.

Pozrite si zábery zo Školy v prírode revúckych školákov!

V OBRAZOCH: Revúcki školáci okúsili krásu Tatier
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM