Jakub Forgács Správy

FOTO: Skvelá správa. Záchranné práce na Muránskom hrade budú pokračovať

Klenot regiónu sa nakoniec dočkal. Pri záchranných prácach a obnove hradu nájde prácu 18 nezamestnaných.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Skvelá správa. Záchranné práce na Muránskom hrade budú pokračovať
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dovedna 18 nezamestnaných bude počas tohtoročnej sezóny vykonávať obnovu a záchranné práce na Muránskom hrade sa Muránsky hrad aj tento rok? Ďalšia obnova klenotu regiónu je neistá nad obcou Muráň v okrese Revúca. Umožní to finančná podpora vo výške 27 000 eur od Ministerstva kultúry SR prostredníctvom programu Obnovme si svoj dom, podprogram 1.4 – Obnova historických parkov a architektonických areálov v kritickom stavebno-technickom stave.

„S prácami chceme začať čo najskôr, zrejme už od pondelka 15. mája. Projekt je totiž naplánovaný na sedem mesiacov a na jeseň môže napadnúť sneh, ktorý by nám práce prerušil,“ uviedol v súvislosti so schválenou dotáciou starosta Muráňa Roman Goldschmidt.

Ako dodal, teší ho, že ministerstvo ich projekt podporilo, na druhej strane však samospráve sťažujú výber pracovníkov viaceré podmienky. „Napríklad, že polovica z nich musí byť dlhodobo nezamestnaná. Chlapi, ktorí pracovali na hrade minulý rok a boli naučení robiť, teda vypadnú a zaúčať sa musia noví. Z minuloročnej zostavy nám zostali len štyria ľudia,“ konštatoval starosta s tým, že priamo v Muráni už všetkých potrebných robotníkov nezoženú. „Musíme prijať ľudí aj z Muránskej Dlhej Lúky a okolitých dedín,“ zakončil.

Obnova Hradu Muráň v OBRAZOCH
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM