Peter Simon Kultúra

FOTO: Takto to vyzerá, keď Andrássyovci piknikujú v Betliari

V parku pred kaštieľom Betliar si rozložila piknikové koše rodina grófa Andrássyho spolu s dvornými dámami. Na podujatí nechýbal riaditeľ múzea, starosta obce a ani Betliarčania a návštevníci kaštieľa.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Takto to vyzerá, keď Andrássyovci piknikujú v Betliari
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenské národné múzeum Betliar pod vedením riaditeľa Júliusa Barcziho aj tento víkend pripravilo pre svojich návštevníkov bohatý program. Príjemná pikniková atmosféra v krásnom prostredí betliarského kaštieľa prilákala cez víkend množstvo návštevníkov. Na úvod sa prítomným prihovoril riaditeľ múzea Július Barczi a kultúrno propagačná manažérka múzea Judita Krajčiová. Zopár slov návštevníkom zdelil aj starosta obce Betliar Ľubomír Zatroch. Následne sa mohlo začať piknikovať.

Zaujímavosťou druhého ročníka pikniku v areáli kaštieľa bolo aj vrátenie kanónu na cimburie pri vstupnej bráne na pôvodné miesto.

Všade na vôkol si prítomní rozložili deky a vybalili svoje piknikové koše. Všetci prišli dobre pripravení, nechýbalo ani chutné menu. Dobové kostýmy dodali podujatia ten pravý nádych. O zábavu bolo teda postarané. Ako sme zistili, vedenie betliarského múzea plánuje toto podujatie organizovať už každoročne.

Pozrite si fotky z tohtoročného pikniku v Betliari v našej galérii!

Foto: SNM – Betliar

II. Andrássyovský piknik
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM