Jakub Forgács Od Vás

FOTO: Tatry zažili revúcku výpravu. Čo všetko zažili školáci v našich veľhorách?

Vyučovanie vymenili za vysokohorskú turistiku. Žiaci z revúckej základnej školy sa vydali do Vysokých Tatier.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tatry zažili revúcku výpravu. Čo všetko zažili školáci v našich veľhorách?
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova

Hovorí sa, že dnešná mládež je lenivá. O opaku nás presvedčili revúcki siedmaci zo ZŠ Hviezdoslavova, ktorí sa vybrali na výlet do Vysokých Tatier. Vo štvrtok, 8. júna, sa po výdatnom nočnom daždi už skoro ráno tešili zo slniečka.

Putovanie začali v zábavnom centre Tricklandia. Preniesli sa do začarovaného sveta plného bludísk, zrkadiel a rozprávok. Vyšantení, s množstvom záberov vo foťákoch, sa vydali na naozajstnú – vysokohorskú turistiku. Zubačková lanovka ich dopravila na Hrebienok a z Hrebienka už len po svojich putovali k studenovodským vodopádom.

Nasledovala menšia túra na Reinerovu chatu, kde ich vítala líška. Pre mestské deti bol najťažším úsekom výstup na Zamkovského chatu. Hoci skalnatý chodník viedol traverzom, tento výstup dal nohám naozaj zabrať. Na chate sa občerstvili, niektorí si dali aj teplú polievku, opäťvšetko pofotili a vyštartovali na cestu späť.

Už značne vyčerpaní sa doplazili na Hrebienok. Tu ich čakalo krásne prekvapenie, spätný lístok na zubačku. Unavené nohy však nesklamali a pred veľkým nákupným centrom v Poprade, akoby zázrakom prestali bolieť a deti sa pustili do nakupovania tričiek, lôpt, peňaženiek či iných maličkostí. Unavení, s malým meškaním, dorazili do Revúcej.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z výletu revúckych siedmakov!

V OBRAZOCH: Revúcki školáci obdivovali krásu Tatier
3
Galéria
Zdroj: ZŠ Hviezdoslavova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM