Jakub Forgács Správy

FOTO: Veľká pocta pre veliteľa družstva hasičov v Revúcej. Za toto získal ocenenie

Za záchranu životov aj športové výkony. V Banskobystrickom kraji ocenili hasičov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká pocta pre veliteľa družstva hasičov v Revúcej. Za toto získal ocenenie
15
Galéria
Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica

V kultúrnom dome v obci Jesenské sa konal už 5. ročník podujatia s názvom „Hasiči Hasičom“, ktorý organizovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici spolu s Krajským výborom (Dobrovoľnej požiarnej ochrany) DPO SR Banská Bystrica.

„Slávnostného podujatia, na ktorom boli udelené viaceré ocenenia za výnimočné činy na úseku ochrany pred požiarmi, sa zúčastnil starosta obce Jesenské Gabriel Mihályi, prezident HaZZ Alexander Nejedlý, poslanec NR SR a primátor mesta Hnúšťa Michal Bagačka, generálny sekretár Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR, ako aj riaditelia krajských riaditeľstiev HaZZ, riaditelia okresných riaditeľstiev HaZZ Banskobystrického kraja, predsedovia územných výborov DPO SR Banskobystrického kraja a ďalší hostia,“ uviedol Erik Piater, vedúci oddelenia operatívno-technického Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

Nepovšimnuté neostali ani športové výkony, ktoré dosiahli príslušníci HaZZ a členovia DPO SR v roku 2017. V tejto kategórií bolo ocenenie udelené aj npor. Ondrejovi Hudákovi, veliteľovi družstva na hasičskej stanici v Revúcej, ktorý dosiahol viacero vynikajúcich športových úspechov. „Medzi jeho najväčšie úspechy patrí 1. miesto v mŕtvom ťahu na Majstrovstvách sveta v silovom trojboji v Prahe, 1. miesto v mŕtvom ťahu a 2. miesto v silovom trojboji, mŕtvom ťahu a tlaku na lavičke na Majstrovstvách sveta v Moskve, 1. miesto v silovom trojboji na Svetovom pohári v Lučenci a 1. miesto na svetovom pohári v tlaku na lavičke v Prahe,“ povedal Piater.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z oceňovania hasičov v Banskobystric­kom kraji!

V OBRAZOCH: Slávnostné oceňovanie Hasiči Hasičom 2017
15
Galéria
Zdroj: KR HaZZ Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM