Rôzne Správy

FOTONÁVRAT k veľkým oslavám. Revúčka ožila folklórom a tradíciami

Nedávno sa v miestnej časti Revúcej konali oslavy 590. výročia prvej písomnej zmienky o Revúčke. Pripravený bol poriadne pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku FOTONÁVRAT k veľkým oslavám. Revúčka ožila folklórom a tradíciami
31
Galéria
Foto: J. Pullman

Začiatkom júna sa konala v miestnej časti Revúčka veľká slávnosť. Pripomenuli sme si ňou úctyhodných 590 rokov od prvej písomnej zmienky. Slávnostný deň sa začal sv. omšou v kostole a pokračoval oslavami pred kultúrnym domom. Obyvatelia, ako aj návštevníci si dosýta užili pestrý program. Nezabúdalo sa ani na deti, pre ktoré boli pripravené lákavé atrakcie.

Hlavný program sa začal príhovormi a zablahoželaním najstarším obyvateľom Revúčky. Následne sa pokračovalo vystúpením niekoľko folklórnych súborov, ako aj jednotlivcov, vrátane miestneho súboru Revúška, ktorý doprevádzal aj tradičné stavanie mája.

Návštevníci si mohli popri hlavnom programe, pozrieť aj výrobky od miestnych obyvateľov, kde nechýbali valašky, výrobky z medu a mnohé iné. Samozrejme, núdza nebola ani občerstvenie ako buchty, zabíjačkové špeciality a guláš.

Pestrý program, slnečné počasie a dobrá nálada sa postarali o to, že Revúčka oslávila svoje výročie k spokojnosti všetkých. Pozrite si zábery z osláv v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Oslavy v Revúčke priniesli folklór aj tradície
31
Galéria
Foto: J. Pullman
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM