Rôzne

Gymnazisti z Tisovca bodovali so svojou spoločnosťou: Zažili úspech, ktorý ich dohnal k slzám

Ani rok 2014 nebol pre študentov aplikovanej ekonómie z Evajnelického gymnázia v Tisovci výnimkou. Tento rok bol ale o niečo lepší, ako predchádzajúce roky. Náš tím v zložení Mária Michalove, Patrícia Dachová, Diana Lapajová, Lorette Gortová a Viktor Jančík opäť získal významné ocenenia.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti z Tisovca bodovali so svojou spoločnosťou: Zažili úspech, ktorý ich dohnal k slzám
Foto: Eva Viestová

Slovenského veľtrhu študenstkých spoločností predmetu Aplikovaná ekonómia Junior Achievement Slovensko n.o. domov priniesol až tri nasledovné ocenenia:

  • 1. miesto v kategórii Najlepšia marketingová prezentácia,
  • 2. miesto v kategórii Najlepší manažérsky tím,
  • Nomináciu na európsky veľtrh študenstkých spoločností do Tallinu, Estónsko, ako reprezentanti Slovenskej republiky

V histórii študentských spoločností v Evanjelickom gymnáziu v Tisovci nájdeme tiež rôzne ocenenia. Naši predchodcovia, ako reprezentanti SR boli v Interlakene, Štokholme, Bruseli, Belehrade či vo Viedni. Tešíme sa z toho, že sme nadviazali na ich úspechy a posunuli sme tú “pomyselnú latku“ opäť o niečo vyššie.

Zaujímavé projekty

Celé sa to začalo už v septembri 2013, keď sme si určili pozície v študentskej spoločnosti. Všetci sme svoje povinnosti brali s profesionalitou a snažili sa podať, čo najlepší výkon. Úspešne zorganizované akcie nás motivovali a posúvali ďalej v našej činnosti. Musíme uznať, že všetky tie popoludnia, večery ba i noci strávené prácou pre študentskú spoločnosť sa naozaj vyplatili.

Naša š.s. Challenge T sa orientovala na budúcnosť našich zákazníkov a počas šk. r. 2013/2014 sa nám úspešne podarilo zrealizovať dva projekty: Unlimited a Intersite projekt.

Projekt Unlimited pozostáva z exteriérového fitness parku umiestneného v meditation garden pri EGT, knihy Unlimited – Zdravie bez hraníc a Unlimited klubu, v ktorom sa pravidelne stretávame s našimi zákazníkmi a poskytujeme im informácie týkajúce sa správneho životného štýlu.

Hlavnou myšlienkou projektu Intersite bola tvorba webovej stránky, kde sme podľa oficiálneho rebríčka usporiadali najlepšie a najžiadanejšie európske univerzity. V tomto projekte sme pracovali spolu s ďalšími siedmimi európskymi krajinami a komunikovali sme pomocou sociálnej siete.

V marci sme sa ako hostia zúčastnili veľtrhu študentských spoločností vo Viedni. Účelom veľtrhu bolo motivovať sa na veľtrh v Bratislave. Táto návšteva splnila svoj účel a pri večernom zasadnutí v ubytovacom zariadení Agapé vo Svätom Jure, sa zrodila naša predstava, ako sa budeme prezentovať v Bratislave.

Stánok navštívil prezident

15. apríla to prišlo a ocitli sme sa na veľtrhu študentských spoločností v Bratislave. Okrem nás, súťažilo ďalších 61 spoločnosti, čiže konkurencia bola silná. Nezľakli sme sa. V priebehu celého dňa sme prezentovali naše projekty, v našom stánku sa zastavil aj pán prezident Ivanom Gašparovič, prezentovali sme pred odbornou porotou a našimi súpermi.

Členovia odbornej poroty ocenili našu myšlienku a boli priam nadšení z našej prezentácie a profesionality. Počas vyhodnocovania sme sa všetci držali a boli sme nervózni a zvedaví, ako sme uspeli. Prvé dve ceny nás nesmierne potešili.

Ohlásenie moderátorom : Challenge T ale zaznelo trikrát. Nominácia na postup na európsky veľtrh, ktorý sa uskutoční v Tallinne nám doslova vyrazila dych a všetkých do jedného doviedla k slzám. Ten pocit, že sme porazili 61 ďalších spoločností bol neopísateľne krásny. Náš postup nás nesmierne motivoval a ukázal nám, že nie nadarmo sa hovorí: ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

Študentská spoločnosť Challenge T sa teší na veľtrh v Tallinne, ktorý sa uskutoční v júli a dúfame, že aj tam sa nám bude dariť aspoň tak, ako v Bratislave. Náš učiteľ Ladislav Čajko povedal: „Som právom hrdý na svojich žiakov. Opäť sa ukázalo, že ísť za svojím cieľom, aj keď to na začiatku vyzerá celkom beznádejne je možné. Keď sa do toho dá nadšenie, emócia a hlavne srdiečko sú žiaci z nášho Evanjelického gymnázia v Tisovci" nezastaviteľní ".

„Ďakujem všetkým za úžasný zážitok, nielen počas prípravy na veľtrh, počas veľtrhu, ale aj za všetok čas, ktorý som mohol stráviť s nimi“, dodal L. Čajko.

info a foto: Diana Lapajová, viceprezidentka pre marketing

š.s. Challenge T z gymnázia v Tisovci na Veľtrhu študentských spoločností
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM