Peter Klimant Rôzne

Gymnazistka dostala ocenenie, aké na Slovensku ešte nikto nezískal: Veľký úspech Diany v Estónsku!

Mladá gymnazistka Diana Lapajová dosiahla obrovský úspech. Podarilo sa jej prebojovať na medzinárodnú konferenciu až do Fínska. Tam nabrala skúsenosti, aké sa iným študentom ani len nesnívajú.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazistka dostala ocenenie, aké na Slovensku ešte nikto nezískal: Veľký úspech Diany v Estónsku!
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v apríli sa Diana Lapajová z Evanjelického gymnázia Tisovec spoločne so študentskou spoločnosťou Challenge T zúčastnila na slovenskom veľtrhu študentských spoločností. Tam sa im podarilo získať až tri ocenenia. Prvé miesto za najlepšiu marketingovú prezentáciu, druhé za najlepší manažérsky tím a to najlepšie na záver – boli vyhlásení za TOP študentskú spoločnosť na Slovensku pre rok 2013/2014.

Smer Estónsko

Vďaka tomu postúpili na veľtrh do Tallinnu v Estónsku, kde koncom júla prebehla súťaž Európskeho pohára – TOP študentská spoločnosť roka. „Bola to pre nás úžasná skúsenosť. Veľtrh prebiehal len tri dni, ale odniesli sme si odtiaľ veľa. Spoznali sme ľudí z rôznych kútov Európy, zistili sme v čom sme dobrí ale aj na čom treba ešte popracovať. Bohužiaľ, konkurencia bola veľká a tak sme ako tím nezískali žiadne ocenenie,“ prezradila Diana. Ďalší postup sa podaril ale samotnej Diane.

Postup do Fínska

Celý veľtrh mal tri časti – prezentácia na javisku, prezentácia v stánku a panel interview. Do kategórie “panel interview” bol za každú krajinu nominovaný vždy len jeden súťažiaci. Tejto kategórie sa zúčastnila i Diana a podarilo sa jej postúpiť na konferenciu do Fínska. „Ja som dostala ocenenie za najlepšieho lídra a práve preto som na konferenciu do Fínska postúpila len ja sama. Získala som ocenenie, ktoré na našej škole a ani na Slovensku ešte nikto predtým nezískal,“ vysvetľuje Diana.

Konferencia vo fínskych Helsinkách sa odohrala v septembri. Diana tu strávila päť dní plných zážitkov. „Hneď prvý večer sme mali spoločné aktivity, aby sme sa lepšie spoznali. Veľmi ma prekvapilo, akí boli títo ľudia priateľskí, zhovorčiví a milí. Išla som tam úplne sama, nikoho som nepoznala. Vďaka ním všetkým, som nemala pocit, že ich nepoznám lebo boli tak veľmi super,“ opisuje Diana svoje zážitky.

Kopec cenných skúseností

Na heslinskej konferencii čakalo na účastníkov mnoho zaujímavého. Prednášali tam napríklad viacerí úspešní podnikatelia. Všetci účastníci si tak odniesli kopec úžitočných skúseností, ktoré určite v budúcnosti využijú. „Som veľmi rada, že som mala túto príležitosť zúčastniť sa konferencie, pretože takých ľudí, ako som stretla tam, v bežnom živote veľmi nestretnem a teším sa na ďalšiu konferenciu s nimi. A musím uznať, že Helsinki sú naozaj krásne,“ dodala Diana.

Foto: Diana Lapajová

Diana Lapajová a jej veľký zážitok vo Fínsku
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM