Eva Viestová Krimi

Hasiči zasahovali celý víkend

AKTUALIZOVANÉ Počas celého víkendu evidovali hasiči v Banskobystrickom kraji zvýšený počet požiarov suchej trávy.

„V nedeľu do 19.00 h. bolo na území kraja zaznamenaných 41 požiarov suchej trávy, pri ktorých zasahovali najmä príslušníci staníc z okresov Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca, Banská Bystrica a Žiar nad Hronom,“ podotkol Erik Piater, hovorca banskobystrického krajského riaditeľstva hasičov.
Na rozdiel od soboty (17.3.), keď pri vypaľovaní trávy v Brezne uhorela staršia žena, nebol pri týchto požiaroch usmrtený ani jeden človek. „Zaobišli sa bez akýchkoľvek zranení a strát na životoch, ide len o škody na majetku, lesnom poraste a trávnatých porastoch,“ dodal Piater.
Počet požiarov počas tohto víkendu je podľa jeho slov vysoké číslo zásahovej činnosti.

Zdroj info : TASR

Pozrite si naše video z požiaru suchej trávy v Jelšave, ktorá horela od nedeľného popoludnia až do večera a podľa našich informácií tam opäť horí ešte viac ako včera a požiar sa už priblížil k budove Lesnej správy. Hasiace práce vykonávajú hasiči z Revúcej, dobrovoľní hasiči z Jelšavy a aj obyvatelia Jelšavy. Momentálne horí ešte aj v Chyžnom. Prinášame Vám „horúce video“ z vyššie spomínaného opakovaného požiaru z Jelšavy. [youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/nBJp8NU3­cq8[/youtube]

Hasiči zasahovali celý víkend
1
Galéria
PoziarJelsava
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM