Ľubomír Hudačko Od Vás

Historický úspech hasičov z Revúčky: Stali sa majstrami Slovenska v požiarnom útoku!

Hasičom z Revúčky sa uplynulý víkend podaril historický úspech, keď dokázali senzačne zvíťaziť na Slovenskom Superpohári 2014. Ten je považovaný za majstrovstvá Slovenska v požiarnom útoku!

Ilustračný obrázok k článku Historický úspech hasičov z Revúčky: Stali sa majstrami Slovenska v požiarnom útoku!
Zdroj: Dnes24.sk

Superpohár tento rok organizovala Západoslovenská hasičská liga a konal sa v obci Pata v okrese Galanta.

Podľa postupového kľúča sa naň kvalifikovalo 42 mužských a 22 ženských družstiev zo všetkých hasičských líg na území Slovenska, čiže zišla sa tu absolútna slovenská špička. DHZ Revúčka sa tu kvalifikoval ako víťaz Regionálnej hasičskej ligy Spiš.

„Súťažilo sa na perfektne pripravenej trati za pekného počasia. Na štart prvého pokusu sa Revúčka postavila zo štartovým číslom 38 a dosiahla čas 14,28 s, čo im stačilo po prvom kole na 3.miesto. Po prvom kole bol na čele jeden z obrovských favoritov DHZ Podvyskoká (okres Čadca) časom 13,86 s,“ uviedol Marcel Kilík z DHZ Revúčka.

Pred druhým kolom bolo jasné že pred Revúčku sa budú predierať ďalší favoriti, čo sa aj dialo a pred svojím druhom pokusom už figurovali na 9. priečke. Na svoj druhý pokus vybehli nemajúc čo stratiť na hranici absolútneho rizika a útok im vyšiel fantasticky a zaradili sa tesne na prvé miesto skvelým časom 13,65 sekúnd a teda o iba 3 stotiny sekundy pre Vrběticami a 4 stotinky pred Podhorím!

Na trať ale ešte išlo viacero favoritov ale po nervydrásajúcom priebehu sa už na stupeň víťazov nikomu nepodarilo prebiť a senzačné víťazstvo družstva s ktorým sa veľmi nepočítalo bolo na svete! A najcennejšia slovenská hasičská trofej putuje za rok 2014 na Revúčku," dodal Marcel Kilík.

Poradie na prvých 5 miestach:

  • 1.Revúčka 13,65 sek.
  • 2.Vrbětice 13,68 sek.
  • 3.Podhorie 13,69 sek.
  • 4.Podvysoká 13,86 sek.
  • 5. Turčianske Teplice 13,99 sek.
Hasiči z Revúčky majstri Slovenska v požiarnom útoku!
5
Galéria
Revúčka vyhrala prvé miesto v hasení! Pozrite si video
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM