Eva Viestová Hokej

Hokejisti MHK Magnezit Revúca bilancovali

Pred pár dňami revúcki chlapci z MHK Magnezit Revúca hodnotili uplynulú sezónu. Stretli sa na tzv. zimnom štadióne, kde počas poslednej sezóny žiaľ odohrali len niekoľko priateľských a turnajových stretnutí – samozrejme za početnej podpory vďačných r

Sezónu sme začali v septembri, trochu sa chváliac, prípravnými zápasmi v Steel aréne s amatérskymi družstvami, kde hrávajú aj bývalí košickí hráči.
Vzhľadom na finančnú náročnosť sme oproti minulej sezóne, kedy sme hrali v dvoch súťažiach, „vypustili“ gemerskú ligu v Rožňave a ostali sme účastníkmi GHHL v Rimavskej Sobote. Regionálna, pomaly krajská súťaž (pravidelná s pevnými pravidlami i postihmi, nie nejaké jednorazové stretnutia či tzv. poháre) za účasti 9 družstiev z okresov Rim. Sobota, Lučenec, Poltár, Revúca bola výborne zorganizovaná na zimnom štadióne v R.Sobote, preto sme túto oproti minulej sezóne jednoznačne uprednostnili. (www.ghhl.webnode.sk) V súťaži od októbra do konca marca sa v jednotlivých družstvách predstavili (a hlavne proti nám) mnohí hráči hrajúci ešte nedávno vrcholné súťaže v SR (B.Bystrica, Zvolen,Detva,Brez­no,Lučenec) a kvalitné súboje oceňovali aj diváci na samotných zápasoch. V polovici súťaže sme boli priebežne na tretej pozícii, druhá polovica však priniesla ešte zlepšenie a aj po zdolaní celkového víťaza Exprestrans R.Sobota i konkurenta v boji o druhú pozíciu Kalinovo-Lučenec vyniesla revúckym nadšencom celkové 2. miesto, čím obhájili minulosezónne postavenie. A že naše výkony zaujali aj pravidelných rimavskosobotských divákov, prejavovalo sa v ich podpore revúčanom, neraz aj proti domácim s tým, že Revúca hrá najkrajší hokej. Takže po poslednom stretnutí s Poltárom (9:0) sme si priniesli 15 strieborných medailí i pohár za 2. miesto. Najproduktívnejším hráčom celej súťaže sa stal náš kapitán Noro Hutka.

Hneď nasledujúci deň, v nedeľu 27. marca, sme sa zúčastnili na záver rimavskosobotskej hokejovej sezóny perfektne zorganizovaného exhibičného turnaja, kde snáď únava zohrala svoje a skončili sme na tretej pozícii (1.Lučenec, 2.R.Sobota, 3.Revúca, 4.výber GHHL). Medzitým sme sa koncom februára opäť zúčastnili medzinárodného turnaja v Soběslavi v Čechách a naše vystúpenie najmä proti domácim, či družstvám Klatovy i Příbram nám vyniesli opätovné pozvanie nielen do Soběslavi ale aj do Klatov, no i ponuku že prídu k nám. (Ale kde?..snáď zorganizovať turnaj s našimi priateľmi v R. Sobote nie je problém, ale my chceme hrať pre našich početných a vďačných priaznivcov, takže uvidíme, nuž…). V predveľkonočnú aprílovú nedeľu sme sa zúčastnili 10. ročníka Turnaja štyroch v Poprade, kde sme **bez prehry získali jubilejnú trofej **(RA-Námestovo 6:0,RA-CCCP Poprad 5:4, RA-Kežmarok 4:3), a najlepším strelcom turnaja sa stal Nikolas Šturmankin.

Nezabúda sa ani na najmladších adeptov hokeja a v rámci krátkodobých dvojmesačných možností sa na domácom ľade venovali „prípravkárom“ Jano Špak a Nikolas Šturmankin a zorganizovali na revúckom ľade vydarené stretnutia s rovesníkmi z Rimavskej Soboty pred početnou nadšenou diváckou návštevou. Žiaľ, vzhľadom na tunajšie podmienky si rodičia chlapcov musia „siahnuť do vrecka“ a svoje ratolesti vozia na tréningy do Brezna či Rimavskej Soboty.

Náročnú sezónu 2010/2011 možno hodnotiť ako vydarenú a vzhľadom na podmienky úspešnú. Sezónu pre iných snáď nepredstaviteľnú, čo sa týka finančného zabezpečenia, ľadu, dopravy, výstroja, sme zvládli najmä vďaka pochopeniu a podpore SMZ, a.s. Jelšava a samozrejme „skladačkám“ a „samoobsluhe“ všetkých hráčov – Bystren, Škorňa, Jáchym, Nemec, Skybjak, Kováč, Hutka P., Kozák, Tatarko, Andraščík, Hutka N., Žgravčák, Vojčík, Špak, Prtko, Papcun A., Kožuch J., Kožuch Ľ., Papcun L., Belán, Molčan, Heteši, Hrivnák.
Takže poprajme aj našim hokejovým reprezentantom na prebiehakúcich majstrovstvách sveta medailu aspoň takej hodnoty a všetkým revúckym športovcom do budúcnosti veľa úspechov a zdravia v snáď lepších podmienkach.

Zdroj : V. Andraščík

hokejisti RA
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM