Marcel Mojžiš Krimi

EXKLUZÍVNE FOTO: Veľký požiar lesa pri Betliari, zasahujú aj vrtuľníky!

AKTUALIZOVANÉ! Červený kohút vyčíňa. Hasiči v týchto chvíľach bojujú pri obci Betliar s požiarom. Na značnej rozlohe horí les!

Ilustračný obrázok k článku EXKLUZÍVNE FOTO: Veľký požiar lesa pri Betliari, zasahujú aj vrtuľníky!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Lesný porast horí v týchto chvíľach pri obci Betliar v okrese Rožňava. Požiar na značnej rozlohe je v lokalite Stádielko vo Volovských vrchoch.

40 profi hasičov aj vrtuľník

„Na mieste zasahujú hasiči zo staníc Rožňava, Košice, Šaca a Dobšiná,“ uviedol krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach. „S požiarom momentálne bojuje 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Silvia Jančovičová.

Na mieste horí lesný porast, kalamitné drevo a malo by ísť aj o požiar koreňového systému. Na miesto povolali ďalšie jednotky hasičov, pomáhajú aj dobrovoľní hasiči z okolia. Príslušníci HaZZ z Rožňavy na mieste zasahujú od 14.00 h.

Podľa informácie od hasičov vrtuľník letky ministerstva vnútra z Popradu s 3000 litrovým bambi vakom zasahoval do 18.00 h proti ohňu desaťkrát. Podvečer nasadili do boja s požiarom aj dva vojenské vrtuľníky Mi-17 s bambi vakmi z Prešovského vrtuľníkového krídla. „Vzdušné sily Ozbrojených síl SR požiadal o pomoc Hasičský a záchranný zbor z dôvodu rýchlo sa šíriaceho požiaru koreňového systému,“ informoval komunikačný odbor Ministerstva obrany SR.

Už aktivovali aj riadiaci štáb

V súvislosti s náročnosťou hasebných prác už aktivovali riadiaci štáb, ktorý na mieste riadi logistiku, nasadenie síl a prostriedkov, a rozhoduje o hasebnej taktike. „Likvidácia lesných požiarov je náročná najmä z hľadiska logistiky, zabezpečenia dodávky hasebnej látky na požiarovisko a v mnohých prípadoch si vyžaduje nasadenie veľkého počtu hasičov, a špeciálnej techniky vrátane leteckej techniky,“ priblížila Jančovičová.

Správu budeme aktualizovať!

Veľký požiar lesa pri Betliari, zasahuje už aj vrtuľník!
8
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM