Eva Viestová Kultúra

Nenechajte si to ujsť: Do Revúcej zavíta spisovateľ Michal Hvorecký

Kníhkupectvo KnihArt pripravuje pre Revúčanov opäť zaujímavú besedu so slovenským autorom. Tentoraz ním bude Michal Hvorecký.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte si to ujsť: Do Revúcej zavíta spisovateľ Michal Hvorecký
Foto: Eva Viestová

Beseda s Michalom Hvoreckým sa bude konať v utorok 23.apríla o 17,00hod v priestoroch kníhkupectva KnihArt na Hviezdoslavovej ulici č.2.

Všetci ste srdečne vítaní!!!

Kto je Michal Hvorecký?

Michal Hvorecký je slovenský spisovateľ a publicista. Vyštudoval estetiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. V rokoch 2000 až 2003 spoluorga­nizoval hudobný festival Wilsonic. Žije v slobodnom povolaní v Bratislave. Preklady jeho kníh vyšli v Nemecku, Taliansku, Poľsku a v Českej republike.

Pravidelne píše publicistiku pre rôzne denníky a časopisy, ako napríklad denník SME, alebo internetový portál Salon. Za svoje texty získal viacero literárnych ocenení a autorských štipendií: MuseumsQuartier vo Viedni, Literarisches Colloquim v Berlíne, Goetheho Inštitút v Mníchove, International Writing Program v USA.

Adaptáciu románu Plyš uviedlo pražské Divadlo Na zábradlí, Divadlo Aréna v Bratislave a Schauspielhaus Hannover. 19. marca 2009 mala v Theater Forum v rakúskom Schwechate premiéru jeho prvá divadelná hra „Slovenský inštitút. Jedna komédia.“, napísaná v nemčine.

Spisovateľ Michal Hvorecký mal začiatkom apríla prednášku v Mestskej knižnici Bratislava (MKB). Hovoril na nej o tom, ako možno deti inšpirovať k čítaniu. V prednáške pod názvom Ako učiť literatúru sa Michal Hvorecký zameral na to, ako možno v dnešnej dobe učiť literatúru a čo je možné urobiť, aby aj z povinného čítania mali deti radosť.

Beseda s Michalom Hvoreckým
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM