Peter Klimant Šport

Ich debut na žinenke priniesol úspech: Mladí karateristi z Revúcej zažiarili hneď na dvoch súťažiach

Mladým karateristom z Revúcej ide karta. V posledných dňoch stihli absolvovať hneď dve súťaže. Ani z jednej však domov neprišli na prázdno. Pozrite sa, aké úspechy dosiahli.

Ilustračný obrázok k článku Ich debut na žinenke priniesol úspech: Mladí karateristi z Revúcej zažiarili hneď na dvoch súťažiach
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý májový víkend sa členovia revúckeho karate klubu zúčastnili hneď na dvoch súťažiach. V sobotu to bol Memoriál Jozefa Juhaňáka v Žiari nad Hronom, kde štartovalo celkovo 276 pretekárov z 28 klubov. Vo vekovej kategórii mladších žiakov (8–9 roční) sa v súborných cvičeniach kata predstavili Štefan Teyerl a Štefan Koreň.

Výborne si počínal Štefan Koreň, ktorý to dotiahol až do finále, no nakoniec z toho bolo krásne 2. miesto. Medzi staršími žiakmi v kumite (10–11 roční) vybojoval bronz Pavol Halaj. Všetci traja chlapci absolvovali svoj súťažný debut a zaslúžia si za predvedené výkony a snahu veľkú pochvalu.

V nedeľu sa revúcki karateristi zúčastnili Majstrovstiev Bratislavskej únie karate. Medzi žiakmi sa nestratil Pavol Halaj, keď v športovom zápase starších žiakov 10–11 rokov do 30 kg., obsadil pekné 3. miesto. Medzi seniormi + 35 rokov jednoznačne dominoval v súborných cvičeniach kata Arpád Bunjatov a jeho zásluhou putovalo do Revúcej zlato.

Foto: Karate klub Revúca

Karateristi z Revúcej dosiahli krásny úspech
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM