Jakub Forgács Samospráva

Jeden z uchádzačov o kreslo župana BBSK sa vzdal kandidatúry. Podporí Kotlebu

Kandidátov o lukratívny flek na čele Banskobystrického samosprávneho kraja je o jedného menej. Poznáme dôvod!

Ilustračný obrázok k článku Jeden z uchádzačov o kreslo župana BBSK sa vzdal kandidatúry. Podporí Kotlebu
Zdroj: TASR

Krajský predseda Strany zelených (SZ), manažér Marek Mališ z Kriváňa v okrese Detva, v utorok oficiálne oznámil, že sa vzdáva kandidatúry na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v novembrových voľbách do vyšších územných celkov v prospech Mariana Kotlebu. Vyhlásenie o tom urobil v banskobystrickom sídle Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS).

Ako Mališ zdôvodnil, v čase, keď ohlasoval svoju kandidatúru, SZ nevidela kandidáta, ktorý by dokázal obhajovať ich záujmy na zlepšenie a ochranu životného prostredia či pre nich dôležité environmentálne témy. Spája ich tiež spoločný boj proti ťažbe zlata v Detve, ako i snaha o znižovanie regionálnych rozdielov.

Súčasný šéf kraja Kotleba mu za tento krok poďakoval, za to, že našli odvahu „napriek očierňovaniu a mediálnej masáži voči mojej osobe“.

Okres Detva má v súčasnosti v 49-člennom Zastupiteľstve BBSK tri poslanecké kreslá. O tie sa budú uchádzať kandidáti na poslancov zo SZ. Ako Kotleba dodal, budú mať ich podporu, pretože ĽSNS za tento región neplánovala postaviť nikoho.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM