Rôzne

Jelšava plánuje rekonštruovať osvetlenie a aj ho rozšíriť: Zamerať sa chce i na problémové miesta!

Jelšava sa chce zapojiť do avizovanej výzvy na modernizáciu a rekonštrukciu verejného osvetlenia. V rámci nej budú môcť obce na tento účel čerpať z eurofondov prostriedky do výšky 200 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Jelšava plánuje rekonštruovať osvetlenie a aj ho rozšíriť: Zamerať sa chce i na problémové miesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Nové osvetlenie má byť podľa primátora Jelšavy Milana Kolesára nainštalované v celom meste a okrem úspory elektrickej energie zároveň prispeje k zvýšeniu bezpečnosti.

Samospráva v súčasnosti spracováva podklady potrebné na rekonštrukciu a vykonáva audit súčasného stavu. „V meste máme momentálne nainštalované sodíkové výbojky, čo podľa odborníkov nie je až také nemoderné osvetlenie a na túto dobu ide o celkom prijateľnú technológiu. Existujú však už úspornejšie LED osvetlenia, ktoré sú svetelnejšie a zároveň úspornejšie,“ priblížil primátor.

Okrem rekonštrukcie existujúcich osvetlení chcú v Jelšave na istých miestach svetelné zdroje aj pridať. „Potrebujeme vyriešiť niektoré kritické body, napríklad nejaké križovatky a priechody pre chodcov, ktoré chceme lepšie osvetliť,“ uviedol Kolesár.

Osvetlenie má podľa jeho slov pribudnúť aj na miestach, ktoré sú problémové z hľadiska vandalizmu a kriminality. „Je potrebné vysvietiť niektoré tmavé zákutia mesta, aby mohli byť lepšie monitorované kamerami a tiež príslušníkmi polície a obecnými hliadkami, ktoré v meste máme,“ uzavrel primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM