Jakub Forgács Samospráva

Jelšava reaguje na ponuku Kotlebu: Toľkoto nových miest chceme vytvoriť!

Jelšava plánuje riešiť problém vysokej nezamestnanosti. Nové pracovné miesta pre ľudí chcú vytvoriť na základe ponuky, ktorú dostali od župana Banskobystrického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Jelšava reaguje na ponuku Kotlebu: Toľkoto nových miest chceme vytvoriť!
Zdroj: TASR

Pre potreby regionálnej správy ciest (RSC) plánuje samospráva Jelšavy vytvoriť desať pracovných miest. Ako povedal primátor mesta Milan Kolesár, reagujú tak na ponuku zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja. Deje sa to napriek tomu, že ešte stále nie sú vyjasnené všetky podmienky súvisiace s objednávaním práce a platením miezd.

Predseda banskobystrického kraja Marian Kotleba ponúkol niekoľkým samosprávam z okresov Brezno a Revúca spoluprácu na zlepšenie situácie v oblasti nezamestnanosti. Na rokovaniach im vysvetlil, že nezamestnaným plánuje zaplatiť z peňazí, ktoré RSC ušetrí racionalizačnými opatreniami.

„Na pleciach samosprávy zostalo vyriešiť to, ako ľudí zamestnať. Prijmeme ich do pracovného pomeru prostredníctvom mestského podniku. RSC si následne u neho objedná výkon potrebných prác a títo ľudia ich vykonajú. Zostávajú ešte nezodpovedané viaceré otázky, ako napríklad, čo s ľuďmi, keď nebude pre nich práca na cestách. Musíme samozrejme zabezpečiť všetky formality, ktoré súvisia so zamestnávaním ľudí, dodržať Zákonník práce, platiť za nich odvody a podobne,“ povedal Kolesár, ktorý doplnil, že hoci sú zatiaľ v neistote, keďže je v regióne tak vysoká miera nezamestnanosti, pokúsia sa chytiť aj tejto šance.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM