Tlačové správy

Július Buchta: Revúčanov zapojím do riadenie mesta!

KOMENTÁR - Komunálne voľby sa blížia a je to vidieť aj na predvolebných sľuboch. Mohol by som začať tento príspevok aj vymenúvaním toho, čo v našom meste chýba, toho čo nie je v poriadku. To by som sa ale zaradil medzi tých, čo len kritizujú, sľubujú a nič neriešia.

Ilustračný obrázok k článku Július Buchta: Revúčanov zapojím do riadenie mesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Každý kto tu žije vie, čo by sa zišlo dostavať alebo vylepšiť. Je jednoduché povedať napr. vybudujme klzisko. Chýba nám však taký malý detail ako je 375 000 EUR a to neriešim náklady na mesačné prevádzkovanie. Riešenie by som skôr videl v mobilnom klzisku (aké je napríklad v Poprade pri Aréne), ktoré je reálne možné v Revúcej postaviť.

Patrím medzi kandidátov, ktorí reprezentujú politické strany. To v dnešnej dobe nemusí znamenať najšťastnejší nápad, lebo verejná mienka je voči stranám veľmi skeptická. Nie je sa ani čo čudovať, keďže sa na nás valí kauza za kauzou. Spreneverujú sa veľké peniaze a postih je len politická zodpovednosť, čo je v podstate nič. Ja verím, že idú ľudia kandidovať radšej ako nezávislí. Ja ale verím, že aj v politike sú slušní ľudia, ktorí sa nedajú jednoducho kúpiť.

V komunálnych voľbách ide predovšetkým o optimálne fungovanie slovenských miest a obcí v nasledujúcom volebnom období. Jedine ich komplexný rozvoj môže zabezpečiť slušné životné potreby a podmienky ich obyvateľov. Mojim sloganom je, že vás zapojím do riadenia mesta. Konkrétne tým hovorím o on-line prenose z mestského zastupiteľstva, o možnosti elektronického referenda prostredníctvom internetu. Tým sa zabezpečí väčšia transparentnosť hlasovania a rozhodovania. To, že si zvolíme poslancov na 4 roky neznamená, že len títo ľudia budú 4 roky riadiť chod mesta, rozhodovať a nakladať s verejnými financiami. Pravdou však je, že sa to dá ovplyvňovať aj teraz, len treba chodiť na mestské zastupiteľstvá. Ja som sa na zopár zastupiteľstvách zúčastnil, ale bohužiaľ som tam z občanov nevidel nikoho.

V závere mi dovoľte pár slov ohľadne koalície SMER SD-KDH-SNS. Regionálna politika nie je ani pravá ani ľavá. Je to politika, ktorá rieši problémy naše – v regióne a v našom meste. Voľby do mestského zastupiteľstva sú teda veľmi odlišné od volieb do národnej rady. Je veľmi dôležité si uvedomiť, že regionálne voľby sú hlavne o ľuďoch a o tom, že sa tu sa spojili do koalície tri strany, ktoré ako jediné majú celoslovenské štruktúry – celoslovenské pôsobenie. Dal sa dohromady team ľudí, ktorý reprezentuje všetky oblasti od zdravotníctva cez šport, školstvo alebo odborné prostredie. A nakoniec sú to ľudia čestní a ochotní pre naše mesto niečo urobiť. Som rád, že aj ja patrím medzi nich. Podľa agentúry Focus sa občania budú rozhodovať hlavne podľa znalostí a skúseností kandidátov, toho čo chce pre mesto urobiť a aký má program. (POZOR, nie sľuby). Nemenej dôležitá je aj reputácia kandidáta, prípadne čo pre mesto urobil, dôvody prečo kandiduje ale aj osobné sympatie. Nehovorím, že sa do tohto prieskumu hodím, veď nakoniec nikto nie je dokonalý. Každý si však tvorí vlastný životopis prežitými rokmi a ten majú občania zapísaný v pamäti. Zbytočne by som o sebe písal niečo iné. Čo vám však chcem povedať je, že mám chuť a energiu na to, aby som sa ako poslanec podieľal na modernizácii nášho mesta.Aj ja kandidujem za zmenu, ale k lepšiemu pre nás – pre Revúcu.

Viac o mne na www.juliusbuchta.sk

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM