Tlačové správy

Kandidát Tibor Pučko: Moje TOP priority pre Revúcu

KOMENTÁR - Dlho som sa rozhodoval a zvažoval, či budem v tomto volebnom období kandidovať na post primátora. Po mnohých prehováraniach zo strany mojich priateľov a známych, som sa rozhodol, že kandidatúru zoberiem.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát Tibor Pučko: Moje TOP priority pre Revúcu
Zdroj: Dnes24.sk

Som presvedčený, že Revúca je životu schopné mesto, že v Revúcej žijú skromní, pracovití ľudia, odhodlaní pomôcť dobrým veciam.

Chcem prispieť svojou pomocou k tomu, aby sme život v Revúcej mali ešte lepší a spokojnejší. Pre uskutočnenie množstva akcií v Revúcej chýba športová hala, letné kúpalisko, zimný štadión, cyklotrasy. V strede mesta chýba kruhový objazd, verejné WC, treba dobudovať parkovacie miesta. Väčšiu pozornosť treba venovať čistote a poriadku, mestskej polícii a miestnej časti Revúčka. Preto Vám predkladám „Moje priority pre Revúcu.“

Výstavba športovej haly je pre Revúcu viac ako potrebná vzhľadom na výborné výsledky našich športovcov, ktorí čestne reprezentujú naše mesto. Je potrebné pripraviť projektovú dokumentáciu, finančné zabezpečenie a výber miesta pre výstavbu multifunkčnej športovej haly s telocvičňou, fitnescentrom, množstvom klubovní, šatňových a skladových priestorov pre jednotlivé športy, s rehabilitačným centrom a bufetom, ako v ostatných mestách.

Pred Mestským úradom v čase dopravných špičiek je kritická situácia. Všade sa tento problém rieši kruhovými objazdmi, len v Revúcej stále počúvame, že sa to nedá. Veľa krát som sa stretol s kruhovým objazdom, ktorý bol len namaľovaný farbou, označený dopravnou značkou, bol na oveľa menšom priestore ako je priestor pred mestským úradom a fungovalo to. Preto je mojou prioritou vybudovať kruhový objazd, ktorý uľahčí život všetkým obyvateľom-vodičom. Moderný vzhľad v strede mesta s opravou mostu cez rieku, aj s novým mostíkom pre peších.

Poriadok a čistota mesta musí byť jednou z priorít. Poriadok a čistota je obrazom všetkých občanov a preto tomu treba venovať zvýšenú pozornosť. V súčasnej dobe je situácia neuspokojivá. Neporiadok okolo kontajnerov, týždeň hnijúca tráva po kosení, zarastené a špinou zamorené miesta odpočinku v starej časti cintorína, skládky na okrajoch mesta, či v riekach v meste a jeho okolí.

Každý Revúčan vie, že máme mestskú políciu, ale nie každý vie, koľko nás mestská polícia ročne stojí. Preto je na mieste otázka efektívnosti práce, spôsobu výkonu služby a celkovej činnosti členov mestskej polície. Sám som ako poslanec mestského zastupiteľstva pred pár rokmi bol pri zrode mestskej polície a sám som bol za to, že keď mestská polícia, tak mestská polícia so všetkým, čo k tomu patrí. Teda kvalifikovaní ľudia, materiálne vybavenie, auto zbraň a pod. Aká je situácia dnes? Slúži mestská polícia občanom mesta? Je tam, kde je potrebná? Rieši problémy v prospech občana? To sú otázky, ktoré zaujímajú občanov mesta. Všetko je v rukách členov mestskej polície, ako budú vedieť obhájiť svoju činnosť.

Ďalšou mojou prioritou je rekonštrukcia letného kúpaliska, ktorého súčasný stav je nevyhovujúci a za posledných tridsať rokov prešlo len minimálnymi zmenami. Niet divu, že Revúčania častejšie využívajú bližšie či vzdialenejšie miesta kúpania a oddychu.

Často stretávam kamarátov a známych, ktorí boli v Poprade, Rimavskej Sobote, kde sa boli korčuľovať, resp. hrať hokej, lebo v Revúcej nie je umelá ľadová plocha. A ja sa chcem pričiniť k tomu, aby sa tento žalostný stav so zimným štadiónom zmenil. Mojou snahou je nájsť všetky dostupné možnosti na rekonštrukciu a modernizáciu zimného štadióna, ktorý by mal využitie počas celého roka. Vhodný povrch, by sa mohol využívať pre kolieskové korčule v lete. V areáli by bola dráha pre skateboardy a nenáročná lezecká stena, by tiež našla svojich priaznivcov.

Každé mesto by chcelo to, čo má Revúca. Bohatú históriu školstva, 1. Slovenské gymnázium, najnovšiu budovu gymnázia, množstvo osobností v Revúcej vyštudovalo, veľa z nich má v Revúcej pamätnú tabuľu, či bustu. Z toho hľadiska je predpoklad, že mesto privíta množstvo návštevníkov, turistov, školských zájazdov. Nie len mesto, ale aj široké okolie ponúka množstvo turistických trás, hradov, zámkov, jaskýň. A čo na to mesto Revúca? Máme sa v meste kde ubytovať? Majú sa kde návštevníci počas soboty, nedele kde naobedovať, občerstviť sa? A majú títo návštevníci vôbec ísť kde na WC? Preto je nevyhnutnosťou v meste vybudovať verejné WC, ktoré chýba aj nám občanom mesta, najmä počas jarmokov, kultúrnych či spoločenských ak­cií.

Keďže Revúčka je mestská časť Revúcej, je potrebné aj tejto obci venovať dostatočnú pozornosť. Modernizáciou kultúrneho domu v Revúčke, jeho vymaľovaním a výmenou vybavenia a modernizáciou kuchyne, prispieť k priebehu spoločenských posedení a podujatí. Naďalej treba venovať aj pozornosť a podporovať činnosť speváckeho zboru „Revúčka“ a nezabúdať ani na výborné výsledky požiarnického športu.

Je škoda nevyužiť krásnu prírodu v okolí mesta, ktorá nám ponúka široké možnosti turistiky a dnes veľmi obľúbenej cykloturistiky. Mojou predstavou je, že keď upravíme súčasné turistické chodníky v okolí mesta, nenáročnou úpravou (podsýpaním výmolov, drenážou, spevnením svahu) dokážeme prepojiť Revúcu s Mokrou Lúkou, Revúckou Lehotou, Chyžným, Magnezitovcami až po tunel do Ochtinej cyklotrasou. Na toto všetko je potrebná aj spolupráca jednotlivých starostov spomenutých obcí, ktorí by mali možnosť aj pri týchto nenáročných prácach zamestnávať obyvateľov svojich dedín.

V súčasnosti prebieha výstavba parkovacích miest po sídliskách. Viem, že sú pre občanov potrebné a treba v tom pokračovať. Ja len navrhujem, aby každé parkovacie miesto bolo ohraničené farbou. Naďalej chcem pokračovať v rozširovaní parkovacích miest v meste, nielen úpravou namaľovaných čiar, ale aj pozdĺžnym čiastočným státí na chodníku, ale aj zmenou dopravného značenia a zavedením niektorých ciest na jednosmerné.

Veľmi stručne som Vám predstavil moje priority pre Revúcu, ktoré sú pre život občanov nevyhnutnosťou. Realizácia týchto priorít závisí aj od Vás samotných. Aj Vy môžete ovplyvniť život v meste, všetko je vo vašich rukách, či predložené priority podporíte a účasťou vo voľbách dokážete, že Vám nie je osud Revúcej ľahostajný. Verím, že sa budeme stretávať v meste, v ktorom je kde ísť, v meste, v ktorom žijem rád a v meste, na ktoré som hrdý. Také chcem, aby bolo mesto Revúca.

Tibor Pučko
nezávislý kandidát na primátora mesta

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM